image

Wachtwoordmanager 1Password komt met abonnement

vrijdag 5 augustus 2016, 11:04 door Redactie, 1 reacties

De populaire wachtwoordmanager 1Password is een abonnementsdienst gestart waarbij het wachtwoorden in de cloud bewaart, zodat die automatisch via verschillende apparaten kunnen worden gesynchroniseerd. Eerder kwam 1Password al met een dienst die zich op gezinnen en bedrijven richt.

De nieuwe abonnementsdienst is voor individuen bedoeld. Naast de verschillende nieuwe features krijgen die ook alle 1Password-applicaties voor elk platform. De losse versie van 1Password kost 65 dollar voor Windows en Mac. Voor de abonnementsdienst moet 3 dollar per maand worden betaald. De ontwikkelaars stellen dat de gebruikte end-to-end-encryptie ervoor zorgt dat alle informatie is versleuteld voordat het het apparaat verlaat. "De encryptiesleutels zijn alleen toegankelijk voor de gebruiker, dus kunnen we nooit zijn data ontsleutelen", zo laten ze weten.

Om de opgeslagen wachtwoorden te benaderen wordt er van een "Master Password" gebruik gemaakt. De abonnementsdienst voegt echter een nieuw concept toe genaamd Account Key. Deze Account Key is een willekeurig gegenereerde 128-bits sleutel die in combinatie met het Master Password wordt gebruikt om de gegevens van de gebruiker te versleutelen. De Account Key verlaat net als het Master Password nooit de apparaten van de gebruiker, wat volgens 1Password moet voorkomen dat anderen toegang tot de gegevens krijgen.

Reacties (1)
05-08-2016, 22:13 door johanw
Ik ben benieuwd, maar concurrent LastPass heeft als cloud-password manager een slechte reputatie opgebouwd. Ik houd het wel bij een offline tool als KeePass.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.