image

FBI vraagt slachtoffers cybercrime om aangifte te doen

zaterdag 6 augustus 2016, 09:34 door Redactie, 0 reacties

De FBI is een campagne gestart die ervoor moet zorgen dat meer slachtoffers van cybercrime aangifte gaan doen. Hoewel het aantal aangiften van cybercrime elk jaar toeneemt zijn er volgens de Amerikaanse opsporingsdienst aanwijzingen dat veel andere gevallen van online fraude niet worden gemeld.

Bijvoorbeeld omdat slachtoffers niet weten dat dit kan, omdat ze zich schamen dat ze het slachtoffer van internetoplichting zijn geworden of dat ze denken dat het toch geen zin heeft. "Hoe meer aangiften we ontvangen, hoe duidelijker het beeld over de omvang en aard van cybercrime voor opsporingsdiensten wordt en des te beter we het publieke bewustzijn over deze misdrijven kunnen vergroten", aldus de FBI.

De opsporingsdienst gaat nu in de eigen kantoren meer informatie over het onderwerp verspreiden zoals contactgegevens. Daarnaast zal de FBI lokale politiediensten ondersteunen zodat ze zelf in staat zijn om cybercrimezaken te onderzoeken en af te handelen. Ook krijgen politiediensten toegang tot de klachtendatabase van de FBI over cybercrime en zullen er periodiek publieke waarschuwingen worden gegeven voor nieuwe of komende cybercrimetrends en wat eindgebruikers hieraan kunnen doen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.