image

Ierse politie schakelt systemen uit na malware-infectie

maandag 8 augustus 2016, 11:20 door Redactie, 3 reacties

De Ierse politie heeft vorige week verschillende interne systemen uitgeschakeld nadat het door malware was getroffen. Om wat voor malware en systemen het precies gaat is niet bekendgemaakt. In een verklaring stelt de Ierse politie dat de gebruikte malware niet eerder was gezien.

Ondanks de infectie zouden er geen gegevens zijn gestolen, zo meldt de Irish Times. "Er zijn verhoogde beveiligingsprocedures en standaardprotocollen voor alle ict-omgevingen van de Ierse politie van kracht om de gevolgen voor onze systemen te beperken. Door met beveiligingsexperts samen te werken kon de dreiging worden geïdentificeerd en werd er een geschikte oplossing op alle ict-systemen uitgerold", aldus de verklaring. Er is inmiddels een onderzoek naar de herkomst van de malware ingesteld.

Reacties (3)
08-08-2016, 11:26 door Anoniem
Ik vraag mij af hoelang het heeft geduurt dat de systemen werden uitgeschakeld. Een malware-infectie gaat niet wachten tot die actief wil gaan worden, vanaf er een infectie is dan is het al te laat en zijn er waarschijnlijk al gegevens geupload daar de kwaadwillende personen. Eigenlijk wel dom om als zo'n bedrijf online te gaan met windows. Windows is tegenwoordig meer voor gamers en windows mobile bedoeld.
08-08-2016, 19:00 door karma4 - Bijgewerkt: 09-08-2016, 08:01
Leuk artikel om er dieper op in te gaan. Wat vind ik met dat: outdated IT System..
https://www.siliconrepublic.com/enterprise/garda-pulse-computer-system-to-be-upgraded (2010 61M 1999)
https://www.siliconrepublic.com/enterprise/garda-cctv-it-investment (2015 205M overhaul)
https://en.wikipedia.org/wiki/PULSE_(Police_Using_Leading_Systems_Effectively)
http://www.thejournal.ie/gardai-virus-in-system-2914567-Aug2016/ pulse niet geraakt.
Er zijn 10k to 15k(toekomst) politiemensen. Het oude systeem heeft 80M gekost ofwel 8k per agent. Voor het nieuwe wil men 205+55(rest 2016)+5(feb2016) gaan uitgeven alleen voor de ict. 46M voor de fleet (auto's).

Wow dat zijn bedragen per agent. ik kom richting de 20k. Een laptop smartphone kost bij lange na niet zo veel.
Je mag nog wat servers etc in een rekje duwen en dan nog. In nederland gaat men voor de samsung S5 als frontend. https://www.security.nl/posting/468435/Agenten+klagen+over+Samsung-smartphone+en+politie-apps. Wat android met windows van doen is een raadsel van een andere orde.

Kortom vergeet het geneuzel over de desktop en wat daar al dan niet gebeurt. Het is een randgebeuren in het geheel.
Hardware en het Os en als belangrijk zien? Dat is sinds de jaren 80 achterhaald. Het grote geld en alle echte zaken zitten in de "dienstverlening" met de grote projecten. Daar gaat ook de meerjarenplanning mank. Snel binnenhalen, de rest met de shit is voor anderen als "zien we dan wel weer".

Als je echt druk maakt om security moet je dat spel doorzien.
08-08-2016, 21:59 door Anoniem
Door Anoniem: Een malware-infectie gaat niet wachten tot die actief wil gaan worden,
Er is al ransomware die eerst gedurende een aantal dagen zoveel mogelijk computers in een netwerk besmet voordat daarna alle pc's tegelijk het encryptiepoces starten. Er kan in dat geval zomaar een dag of 5 zitten tussen de initiële infectie en de echte activatie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.