image

Banensite Glassdoor aangeklaagd wegens e-mailblunder

maandag 8 augustus 2016, 14:05 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse banen- en recensiesite voor werkgevers Glassdoor is in de VS aangeklaagd wegens het lekken van de e-mailadressen van meer dan 600.000 gebruikers. De website, die prat gaat op de anonimiteit van de 30 miljoen gebruikers die het zegt te hebben, is ook in Nederland actief.

Eind juli verstuurde het bedrijf een e-mail naar gebruikers dat de gebruiksvoorwaarden waren aangepast. In plaats van de bcc-optie te gebruiken waren de e-mailadressen van andere geadresseerden voor alle ontvangers zichtbaar. De e-mails werden in batches van 1000 e-mails tegelijkertijd verstuurd, zodat ontvangers ook van 999 andere mensen de e-mailadressen konden zien. De e-mailadressen werden volgens gebruikers op de website Pastebin geplaatst.

Een gebruiker van Glassdoor is nu een "class action" rechtszaak tegen de banensite begonnen, zo meldt Law 360. Volgens de aanklager is Glassdoor niet zorgvuldig met de gegevens van gebruikers omgegaan. "Dat de anonimiteit van Glassdoor-gebruikers zo onzorgvuldig en roekeloos is geschonden en op zo'n amateuristische wijze teniet is gedaan doet ons afvragen in hoeverre Glassdoor winst belangrijker dan mensen vindt", zegt de advocaat van aanklager tegen TechCrunch.

Reacties (1)
09-08-2016, 08:48 door Anoniem
Tja... Makkelijk heh? die bulkmail. Mijn mailserver stuurt netjes een foutmelding naar dat soort gasten, en dat gebeurt voordat de mail aankomt. Je kunt mij dus alleen één op één mailen. En zo hoort het.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.