image

Robot vindt advertenties voor 16 zero day-exploits op Tor-netwerk

dinsdag 9 augustus 2016, 11:41 door Redactie, 0 reacties

Een door onderzoekers ontwikkelde zoekrobot heeft gedurende een periode van vier weken advertenties voor 16 zero day-exploits in onder andere Android en Internet Explorer 11 op het Tor-netwerk gevonden. De onderzoekers van de Arizona State University stellen dat op het Tor-netwerk allerlei marktplaatsen en fora te vinden zijn waar onbekende kwetsbaarheden worden besproken en aangeboden waarvoor nog geen updates beschikbaar zijn.

Door deze informatie in een vroegtijdig stadium te vinden kan dit verdedigers helpen bij het beschermen van systemen. De zoekrobot doorzocht 27 marktplaatsen en 21 hackingfora op het Tor-netwerk, waarbij automatisch allerlei informatie werd verzameld. In totaal werden er advertenties voor 16 zero day-exploits aangetroffen, onder andere voor IE11 en Android, zo blijkt uit het onderzoeksrapport (pdf).

Of het ook om echte exploits voor onbekende kwetsbaarheden ging en het geen scams betrof is onbekend. Voor het IE11-lek werd 20 bitcoin gevraagd, wat op het moment met 10.000 euro overeenkomt. De Android-kwetsbaarheid moest 40 bitcoin opleveren, wat zo'n 20.000 euro is. De onderzoekers zijn van plan om het systeem, dat op het moment operationeel is en elke week zo'n 305 waarschuwingen over onbekende malware en exploits verzamelt, bij een commerciële partner onder te brengen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.