image

Google Chrome gaat vanaf september Flash blokkeren

woensdag 10 augustus 2016, 07:18 door Redactie, 1 reacties

Chrome gaat Flash-content op websites vanaf september standaard blokkeren, zo heeft Google aangekondigd. Het gaat dan met name om Flash-content die onzichtbaar voor internetgebruikers op websites actief is, bijvoorbeeld voor analytics. Volgens Google wordt inmiddels meer dan 90% van Flash op het web hiervoor gebruikt. "Dit soort Flash vertraagt gebruikers en vanaf september zal Chrome 53 het blokkeren", zegt Anthony LaForge van Google.

Html5 is volgens LaForge veel lichter en sneller en biedt meer veiligheid. Daarom zal in december met het verschijnen van Chrome 55 voor alle websites standaard html5 worden gebruikt, behalve voor websites die alleen Flash ondersteunen. Voor deze websites krijgen gebruikers een melding te zien of ze Flash willen inschakelen. "Behalve dat is een veiligere en meer energie-efficiënte internetervaring de enige verandering die je zult zien", aldus LaForge. Hij stelt verder dat Google met Adobe samenwerkt om het web de overstap naar html5 te laten maken.

Reacties (1)
10-08-2016, 15:08 door Anoniem
"Google Chrome gaat vanaf september kleine Flashobjecten blokkeren"

http://blog.chromium.org/
Chrome 53 Beta: Shadow DOM, PaymentRequest, and Android autoplay
Monday, August 8, 2016
...

Cross-origin plugin content smaller than 5x5 pixels no longer loads for users that have set "Detect and run important plugin content."

Het gaat dus om dusdanig kleine objecten dat het niet in de verwachting ligt dat het hier om zichtbare content gaat die bedoeld is voor gebruikers om naar te kijken maar wel voor tracking via flashcookies etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.