Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

10-08-2016, 22:26 door [Account Verwijderd], 28 reacties
Laatst bijgewerkt: 10-08-2016, 22:37
[Verwijderd]
Reacties (28)
11-08-2016, 09:21 door Anoniem
Dus als je vpn-server in het buitenland staat kun je ook 'gesleepnet' worden?
Fraai dit.
11-08-2016, 10:55 door Anoniem
Merk op dat dit artikel geen feitelijke beschrijving is maar een opinie van iemand die actief is voor BoF.
Ook zie je dan dat als zo iemand een stukje schrijft, iemand anders (MAC-user in dit geval) daar weer zijn eigen
interpretatie aan geeft en het verder oprekt. Heeft BoF het nog over een "gebied" waar een uitreiziger woont, MAC-user
vertaalt dat al naar een "gemeente" en raakt dan helemaal in paniek want woont kennelijk in een gemeente waar vast
wel een uitreiziger woont. Maar misschien werd met "een gebied" wel een wijk of huizenblok bedoeld?
Ook is het voorzichtige "op die manier zou je in een sleepnet terecht kunnen komen" door MAC-user al vertaald naar
"de mensen die aan een van deze criteria voldoen komen er allemaal in". Tja, als je voldoende paranoide bent kom je
er vast wel in, maar iedereen?
11-08-2016, 10:58 door Anoniem
Ik denk dat je overal kans maakt in een sleepnet te belanden, veel verkeer gaat diverse landen door en gaat er maar vanuit dat diverse landen hun eigen sleepnet hebben en op strategische punten aftappen en informatie delen met andere landen.

Het is dus van uiterst belang om zoveel mogelijk verkeer te versleutelen. Metadata zal er altijd zijn, daar ontkom je niet aan. Toch kan het weldegelijk nut hebben om je verkeer door VPN heen te sturen aangezien het bron IP adres dan niet zo makkelijk te achterhalen valt. Uiteraard moet je wel uitkijken met allerlei informatie die je identiteit weggeeft zoals inloggen, cooking, tracking etc.
11-08-2016, 11:47 door Anoniem
Door Anoniem:
"de mensen die aan een van deze criteria voldoen komen er allemaal in". Tja, als je voldoende paranoide bent kom je
er vast wel in, maar iedereen?

Wat zijn deze kriteria, en wie of wat bepaald of hieraan word voldaan? Dat maakt een wereld van verschil.
11-08-2016, 12:26 door Anoniem
Door MAC-user:Zoals je ziet zullen er maar weinig Nederlanders zijn die niet in dit sleepnet kunnen komen

Even een kleine aanpassing, die wel een verschil uitmaakt.

Quote van artikel:

[quote[En omdat de regering weigert inzichtelijk te maken hoe ver dit sleepnet eigenlijk gaat, geven wij bij dezen vier voorbeelden hoe jij in een sleepnet kunt belanden.[/quote]
Zo kan je al in het sleepnet terecht komen:
Hoe dan ook moet je er rekening mee houden dat je internetverkeer – hoe kort of lang ook – in de gaten gehouden kan worden.

Het wil dus niet zeggen dat je bij het gebruikt van een aangehaald punt ook werkelijk in het sleepnet valt. Het KAN echter wel, maar hoeft niet.
Net zoals ze misschien al je huis nu afluisteren. Dit KAN zo maar al gebeuren.
11-08-2016, 12:36 door Anoniem
Wat een gehoon tegen Plasterk!!
De overheid weet al tientalle jaren alles over ons, zeker met de evolutie van SoFi-nummer naar Burgers Service Nummer.

Het staat er letterlijk. We zijn verlaagt naar een nummer.
Alle burgerzaken gaan via internet ( lees DiGiD)
bekeurt? effe inloggen op je digid en je staat er in vol ornaat te pronken.
Overleden? Naar het gemeentehuis gaan, overlijden melden, en met 1 druk op de fucking knop weten alle overheidsinstanties dat je overleden ben.

Veel succes met het ageren tegen Plasterk.
11-08-2016, 13:04 door Anoniem
4) Als je een internetpagina in het buitenland bezoekt of als je verkeer via het buitenland gestuurd wordt.
Dan worden we toch allemaal gemonitord, of zie ik het verkeerd.
11-08-2016, 13:13 door Anoniem
Ik zou me er maar niet te druk om maken. Ja, je kunt in "het sleepnet" terechtkomen, maar wat doet men verder met de bergen informatie? Helemaal niks. Dat is al meerdere malen gebleken.
11-08-2016, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Het is dus van uiterst belang om zoveel mogelijk verkeer te versleutelen. Metadata zal er altijd zijn, daar ontkom je niet aan. Toch kan het weldegelijk nut hebben om je verkeer door VPN heen te sturen aangezien het bron IP adres dan niet zo makkelijk te achterhalen valt.

Nee dat maakt niet uit. Als jouw internet aansluiting getapt wordt en je gebruikt een VPN dan kunnen er minstens
de volgende dingen gebeuren:
- men concludeert dat je wat te verbergen hebt en schroeft de verdenking op
- men benadert de VPN provider om extra gegevens te krijgen zoals het externe adres wat jij gebruikt bij hen
11-08-2016, 15:49 door Anoniem
Het is nog erger dan je denkt. Vergelijking is het makkelijkste met telefoon tappen.

1 Een persoon wordt getapt. Deze persoon belt dagelijks 3 personen.
2 Op dit moment worden dagelijks al 4 personen getapt.
3 Het is aannemelijk dat 1 van de andere 3 personen nu ook getapt moet worden voor verdere concrete 'bewijzen'.
4 Het is aannemelijk dat iemand meer dan 3 personen belt.

5 Daarom wordt van iedereen de telefoon getapt, want dat is inherent aan deze cascade aaneenschakeling. En iedereen wordt ook daadwerkelijk getapt, advocaten, rechters, juristen, vertrouwenspersonen. In ieder geval wordt van iedereen lange tijd bijgehouden wie er gebeld is.

De kosten om van alle telefonerende Nederlanders alle gesprekken op te nemen met het huidige beste audio compressie methode zijn ongeveer 17 miljoen euro aan opslag harde schijven per jaar.

Zeer efficiente spraakherkenning kan makkelijk bepaalde woorden identificeren om als maar een nieuwe stroom van verdachten te genereren. Luister voor de grap eens hoe gemakkelijk kinderen op een Playstation of XBox met woorden die heel gevoelig zijn elkaar uitschelden, of elkaar omdat het een computerspel is 'verdachte' woorden uitspreken.
(Of typen, want ook World of Warcraft wordt getapt bij de chat!)

Er zijn 850 duizend ambtenaren in Nederland dag en nacht bezig met de strijd tegen terrorisme. Maar je kan wel degelijk zeggen dat Al Qaida eigenlijk gewonnen heeft. Het is een strijd van beveiligingsdiensten -onze eigen overheid- tegen de eigen bevolking.

Er is geen reden om aan te nemen dat terrorisme de daadwerkelijke drijfveer is, eerder lijken zaken zoals bedrijfsspionage veel geld op te leveren, of kunstmatig creeeren van veel veiligheids functies, want immers 'overal' kan toch een terrorist zitten?

En we zijn al lang in het stadium van een soort Nederlandse Democratische Republiek, officieel een democratie maar in werkelijkheid een soort militaire/politie staat.

De jeugd die nu zonder angst woorden uitspreekt zoals aangegeven op XBox of Playstation, die een zeer diepe lading hebben, je weet wel hoe een spel Call Of Duty gaat, bijvoorbeeld, kunnen zonder probleem als bewijs voor 'een aanslag' gebruikt worden. Kinderen zullen de dans nog wel ontspringen, maar een volwassene die perongeluk dingen zegt zoals die in computerspellen worden gebruikt op het gebied van wapens kunnen letterlijk als bewijs gebruikt worden in een rechtbank, als een audio opname bijvoorbeeld.

Ook is het makkelijker geworden om te knippen en plakken in bewijsmateriaal.

En ter verassing, er zijn steeds meer meldingen van Rechercheurs die ook als Pro Deo advocaat optreden. Hier in de lokale krant regelmatig meldingen van advocaten die protest indienen dat hun internet en telefoon wordt afgeluisterd. De rechter zegt dan dat de advocaat dan maar in de bajes de client te woord moet staan. Waar communicatie uiteraard standaard ook wordt opgenomen.

En dan zijn er in de bajes de zogenaamde A agenten, dat zijn anonieme gevangenen die een bekentenis moeten losmaken. Deze agenten mogen ook doodsbedreigingen doen. Zulke bedreigingen gaan heel diplomatiek, zoals 'het is beter dat je bekent want dan zijn je kinderen tenminste veilig'. (citaat van een crime site hier in Nederland.)

De bekendste gevangene die zelfs werd geinjecteerd met psychotropische middelen is Andre de Vries, die de vuurwerkramp zou hebben gedaan. Dagenlang, wekenlang, injecties, steeds maar weer bekennen, welkom in het nieuwe Nederland, waar de Zaanse verhoor methode barmhartigheid is.

(Bij de Zaanse verhoormethode laten ze de foto's van de vermoorde slachtoffers zien, daarna laten ze een foto zien van iemand van wie je houdt, dat gaat dagenlang door, tot je breekt. Je mag geen advocaat maar wel assistentie van een Rechercheur om je te begeleiden.)

Op dit moment raken steeds meer agenten in conflict met hun geweten, en het verdrietige is dat ze dan vaak wanshoopsdaden doen. Zoals hun hele familie doodschieten. Zoek bijvoorbeeld op famlie drama Agent Frans Nijhoff. Jaarlijks plegen 23 agenten zelfmoord vanwege gewetensproblemen over deze vervolging van hun eigen volk.

Iemand die leefde onder de Stasi zei, dat in de DDR mensen tenminste leerden te overleven en op te letten op hun woorden, en dat het in Nederland misschien nog wel erger is, omdat er net zoals in de DDR er ook in Nederland mensen verdwijnen zei ze.

Eigenlijk zei ze ook nog, 'je moet doen alsof je niets ziet, je moet niets horen, niets weten, doen alsof het niet zo is' net zoals in Stasi Duitsland. ( Duitse Democratische Republiek.)
11-08-2016, 16:26 door Anoniem
Monitoren van gegevens/verbindingen is al een lange discussie. In de ogen van beleidsmakers is dit vaak een kwestie van wat geld en techniek. Men vergeet vaak dat er daadwerkelijk een hele club mensen bij komt kijken om die data in goede banen te leiden. Dit gaat dus veel meer kosten dan men daadwerkelijk nu voor ogen heeft. Hier in Nederland zijn we daar (nog) niet op ingericht en zal het in het begin alleen gebeuren op verdenking van (gericht tappen). Het geld, de tijd en energie om alles te kunnen en willen tappen en daaruit ook jouw als "onschuldige burger" data te bekijken heeft men op dit moment nog niet.
Het kan natuurlijk wel weer zo zijn dat we straks een belasting over onze verbindingen dienen te betalen, waardoor ze met het extra geld weer nieuwe taps kunnen doen.
11-08-2016, 17:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Het is dus van uiterst belang om zoveel mogelijk verkeer te versleutelen. Metadata zal er altijd zijn, daar ontkom je niet aan. Toch kan het weldegelijk nut hebben om je verkeer door VPN heen te sturen aangezien het bron IP adres dan niet zo makkelijk te achterhalen valt.

Nee dat maakt niet uit. Als jouw internet aansluiting getapt wordt en je gebruikt een VPN dan kunnen er minstens
de volgende dingen gebeuren:
- men concludeert dat je wat te verbergen hebt en schroeft de verdenking op
- men benadert de VPN provider om extra gegevens te krijgen zoals het externe adres wat jij gebruikt bij hen

U weet waar een zichzelf respecterende VPN provider aan moet voldoen om serieus genomen te worden?

Aan uw bijdrage te lezen denk ik niet.

U schreef: [ men benadert de VPN provider om extra gegevens te krijgen zoals het externe adres wat jij gebruikt bij hen ]

Ik heb sinds een paar maanden een betaalde VPN service.

Ik voel mij idd een stuk veiliger,omdat men mijn echte IP niet weet.
En ik kan via de VPN ook buitenlandse TV kijken, zoals tv in engeland en canada.

Verder mail ik ook via de vpn, dus men kan in de bron mijn echte IP niet vinden.
Ik mail vanaf een email only adres, waarbij de contact info staat op een nep adres in het buitenland, een Fake adres.

Ik mail dus anoniem. Alleen de hoster is vinden. Als ik mij netjes gedraag zal geen hond gaan klagen bij de hoster.

Wat anoniem om 13:13 al zegt, ze doen geen biet met de info, omdat je opgaat in de massa.
11-08-2016, 19:55 door Anoniem
11-08-2016, 22:41 door Anoniem
Je redt het nooit. De trein is al niet meer te stoppen en wat te denken van het recente Franse voorstel om wereldwijd tot verontsleuteling van Whatsapp berichten e.d. te komen.

Hoe dat er gaat uitzien, dat weten ze nog niet, maar de strekking van een en ander is duidelijk, anonimiteit is nu even uitgestorven als een dino.

Dus alles wat je niet wil delen met de buitenwereld of iemand anders, zet dat niet op het internet. De digitale olifant vergeet nooit iets en jaren later kun je nog een klap van de slurf van het dier verwachten, mocht ie bij je in de buurt komen. Je profiel is gedetailleerd bekend aan de hand van al je metadata. Al je apparaten en gadgets verraden je constant, je smartphone, je digitale muziekhorloge, je tablet, je smart TV, je koelkast, je gehackte VW als smartphone op wielen, je intelligente gasmeter, je voordeelpas, je ov-kaart, al je accounts en niet te vergeten je account dat je aanmaakte toen je laptop kocht, je online registraties, je fake accounts, je ware accounts, je wachtwoorden. Volledig transparant.
12-08-2016, 09:36 door Anoniem

Ik ken ze, en had ze al gelezen.
U heeft waarschijnlijk ook het blablabla verhaal op privacytools.io gelezen?

Als je goed en begrijpent leest geeft de beste man toe dat hij GEEN toegang tot de appstore heeft, en als je zijn advies
opvolgt u ook niet.

Zulke sites zoals u aankaart zijn net als sites die raaskalen over de opwarming van de aarde en het mileu.

Het verkoopt, en mensen nemen het met zoete koek aan.

U weet dat overal waar u wat zegt, bv hier, of op een forum met phpbb of wat voor site ook, uw IP word meegepost?
Stel dat gebruiker X56 met ip X57.X89 jarenlang op diverse topics wat zegt, positief of negatief.
Of zonder dat te weten iets over zichzelf zegt.

Een zieke ouder, of echtscheiding.

Zo wordt er een beeld gecreeerd over die gebruiker, die, als hij uit de mand klapt, ook nog eens gevonden kan worden
door diverse instanties.

Een voorbeeld is trein1600.
BREIN had jarenlang een profiel van die gast aangemaakt, en een maand geleden was de maat vol, en werd hij aangeklaagt voor het aanbieden van 18duizend albums/compilaties/ etc.

Diezelfde gast gebruikte ook nog eens jarenlang de gebruikersnaam trein1600 op fora.

Een eng idee lijkt mij, dat je jaren later nog achtervolgt word voor wat je toen zei op dat forum over Jihadisten of buitenlanders.

Droomt u maar lekker verder.

Over een jaar of 10 tot 15, als hackers ergens inbreken en uw IP, of NAW gegevens weten op te hengelen word
de rekening opgemaakt.

U blijft ten alle tijde geindexeerd in google, en dat blijft u tot in lengte van dagen achtervolgen.

Fijne dag.
12-08-2016, 15:30 door Anoniem
Weten jullie trouwens dat als je, met de hand, een willekeurige wethouder, burgemeester, of "hogere" politici schrijft, je automagisch word onderworpen aan een antecedenten-onderzoek door de AIVD?..
12-08-2016, 19:55 door [Account Verwijderd]
Hemel, hier barst grootendeels de psychose toch wel los.
Voor al degenen die hier mee worstelen, probeer dit eens:

When you can't get out of it get into it, but when you can't change it, ignore it.

ofwel:

Als je er niet voor kan vluchten conformeer je er aan maar als je het wil veranderen en het lukt niet: negeer het.

Leef je een stuk prettiger door gedurende de tijd die je rest.
12-08-2016, 23:09 door Anoniem
Er is wel degelijk iets aan te veranderen. Hebben al die figuren als Stallman, F.RAVIA (R.I.P), Giorgio Maone van NoScript, en al de verdere reverse engineers en de Chaos Computer gedrevenen dan toch helemaal voor niets geleefd?

Leg je er maar bij neer of steek je kop maar in het zand. Je komt niet meer uit dat digitale vangnet..... de mazen zijn op menslengte geknoopt.. 'Ammehoela', want wie beter weet te zoeken, zal elke hacker immer de loef afsteken..

Neen, nieuwe leuke technologie dingen verzinnen, waarmee je de gevestigde orde te slim af bent. Dat is nu de uitdaging.

De withehat tweaker is altijd zodanig in het voordeel omdat ie maar een klein gaatje nodig heeft. De protectionist in het nadeel omdat hij een heel manuaal aan dingen in de gaten moet houden, protocol na protocol, na protocol als bij de spreekwoordelijke zeem van de man met de groeiende baard.

Kennis is macht maar talent is machtiger. Het denken staat u nog steeds vrij. Dus optimist tot in de kist, mensen!
13-08-2016, 12:52 door Anoniem
Door Aha: Hemel, hier barst grootendeels de psychose toch wel los.
Voor al degenen die hier mee worstelen, probeer dit eens:

When you can't get out of it get into it, but when you can't change it, ignore it.

ofwel:

Als je er niet voor kan vluchten conformeer je er aan maar als je het wil veranderen en het lukt niet: negeer het.

Leef je een stuk prettiger door gedurende de tijd die je rest.

U berust in het feit dat u voor de nederlandse overheid weleens een terrorist kan zijn?
U liked ook alles wat u leuk vind?
13-08-2016, 15:53 door Anoniem
anoniem 23:09: De withehat tweaker is altijd zodanig in het voordeel omdat ie maar een klein gaatje nodig heeft.
Inderdaad, tweakers met een hoedje op kan je maar beter buitengaats houden!... c|:-P

Maar de moraal van het hele verhaal als ik het goed begrijp is:
als iemand "uit de boot valt", komt ie vanzelf in het sleepnet terecht.
Is dat het zo ongeveer?
13-08-2016, 19:03 door Anoniem
Ik heb sinds een paar maanden een betaalde VPN service.

Ik voel mij idd een stuk veiliger,omdat men mijn echte IP niet weet.
En ik kan via de VPN ook buitenlandse TV kijken, zoals tv in engeland en canada.

Verder mail ik ook via de vpn, dus men kan in de bron mijn echte IP niet vinden.
Ik mail vanaf een email only adres, waarbij de contact info staat op een nep adres in het buitenland, een Fake adres.

Ik mail dus anoniem.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1)
Ik voel mij idd een stuk veiliger,omdat men mijn echte IP niet weet.
En ik kan via de VPN ook buitenlandse TV kijken, zoals tv in engeland en canada.

2)
Verder mail ik ook via de vpn, dus men kan in de bron mijn echte IP niet vinden. Ik mail vanaf een email only adres, waarbij de contact info staat op een nep adres in het buitenland, een Fake adres.

Om even met punt 1) te beginnen.
Omdat men mijn IP niet weet. Met wie bedoel je "men"?

Heb je bijv. KPN of Ziggo, dan hebben die natuurlijk je IP-adres, anders
kun je ook geen aansluiting hebben. Logisch dus.

Je ISP kan zien dat je een verbinding hebt met een VPN, en ziet ook het
IP-adres (en kan even opzoeken welke VPN het is, maar verder geen data
of metadate wel te verstaan.

De VPN ziet natuurlijk ook jouw KPN of Ziggo IP-adres anders kan die
je data ook niet versleutelen door de VPN.

Dus er zijn altijd al twee partijen die het weten.

Maar je bedoelt dat Bol.com met de VPN aan niet weet dat je bij KPN
zit toch? Maar dat maakt Bol.com ook niks uit want als je iets besteld
dan weten ze precies wie je bent, enkel niet dat je misschien KPN of
Ziggo als ISP hebt. Daartegen maakt het Bol.com ook geen niks uit, want
die wil je enkel iets verkopen.

Wil je Nederlandse ISP de data opvragen bij bijv.een VPN uit China of
Zweden, dan hoeven ze deze data niet te overhandigen omdat ze niks met
Nederland of Europa te maken hebben. Zover de betere VPN's zoals bijv.
die uit Zweden met de naam Mullvad. Mullvad heeft een zeer goede reputatie,
en deze mensen zijn GEEN isp, en kunnen door niemand zelfs de wetgeving
uit Zweden niet verplicht worden te loggen. Doen ze ook niet volgens
hun privacy policy. Maar het blijft een kwestie van vertrouwen.
Vertrouw je niet op de blauwe ogen van je VPN, dan download je Tor
en dan gaat de verbinding eerst via je ISP, dan via de VPN, en dan
nog eens via Tor.

Voordeel van dit alles is:
Je ISP ziet enkel het IP-adres van de VPN naar jouw keuze.
Je VPN kan uitvinden welke ISP je gebruikt en wat je doet via
de VPN. (mocht deze toch loggen)
Maar zodra je Tor gaat gebruiken, ziet je ISP niet meer dat je
Tor ook nog eens gebruikt, en je VPN ziet ook niks, omdat je weer
Tor gebruikt.

Dus vertrouw je de VPN ook niet helemaal, moet je dus even Tor
gebruiken voor alles over de VPN.

Ben je helemaal para dan surf je via Tor eerst nog naar een webproxy
bijv. https://www.vpnbook.com/webproxy en gaat dan naar je uiteindelijke
te bezoeken pagina.

Tja ik geloof niet dat er dan nog iemand op aarde is die je zou kunnen
traceren zelfs op NSA gebied niet.

Je kunt ook nog zoeken naar een Webproxy uit Korea of Rusland want die
zijn ook niet zo dol op Amerika.

Dan het laatse punt 2.

Ook al mail je via een VPN, dan laat je mail ook sporen achter zoals
je IP adres. Dus dat van de VPN. Maar maal je over de VPN met Jan
en alleman, die ben je heel gewoon te identificeren via de andere
mensen. Hebben AL je mensen met wie je normaal mailt een e-mail dienst
als Tutanota.com, dan word het een ander verhaal.

Wil je echt 100% anoniem mailen, dan gebruikt je weer Tor over de VPN,
verzint iets als 85695@tutanota.com, en de ander persoon OOK, en noemt
je niet met je echte naam in de mail, dan ben je weer echt anoniem.
Bij Tutanota of een van de andere betere e-mail diensten met end-to-end encryptie kan echt niemand je echt maken. Of opsporen zolang je geen
fouten maakt. Het blijft een beetje opletten, en Tor in zijn hoogste
privacy setting zetten. En verder niks aanpassen in about:config, en geen
extra Add-ons toevoegen.

Alles is afhankelijk van je kennis, en hoe zorgvullig te je werk gaat.
Een foutje en je bent al te identificeren. Maar zolang je niemand
gaat bedreigen, geen terrorist acties gaat uitvoeren, en iemand online
wil stalken valt het best mee.

Met een VPN en daarna Tor gaat het allemaal ietsie langzamer, maar ik
vind het zeer goed gaan. De VPN vetraagd alles tot 8 Mb, en dat
is voor alles meer dan genoeg. Zelfs daarna met Tor gaat alles nog
zeer goed zoals Youtube, webmail, surfen en downloaden.

Maar het is wat je wil in het leven, je kennis, maar vooral research doen
en wat testen, en kennis opbouwen. En leren denken welke data je zelf
prijs geeft. Dus denk dat je bij de NSA werkt, en wat kan ik doen om
iemand op te sporen. Dus gebruikt je bovenstaande methoden probeer dan
eens te denken als een opsporingsdienst.

Op Snowden gebied,

- Stap over op open-hardware. https://wiki.debian.org/FreedomBox/Hardware/Cubietruck
- Geen Windows gebruiken, maar een Linux O.S als Debian, Tails, Qubes, Subgraph, of OpenBSD.
- En volg mensen als Eward Snowden, Jacaob Appelbaum, Roger Dingledine
Bruce Sneier enz. Zoek en bekijk alles langer dan 20 minuten maar eens
op Youtube en je komt een HEEL eind mocht je echt anoniem willen zijn.

Succes ermee.

Wil je meer weten post dan maar weer.
Maar dit is al para zat.
14-08-2016, 12:26 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Aha: Hemel, hier barst grootendeels de psychose toch wel los.
Voor al degenen die hier mee worstelen, probeer dit eens:

When you can't get out of it get into it, but when you can't change it, ignore it.

ofwel:

Als je er niet voor kan vluchten conformeer je er aan maar als je het wil veranderen en het lukt niet: negeer het.

Leef je een stuk prettiger door gedurende de tijd die je rest.

U berust in het feit dat u voor de nederlandse overheid weleens een terrorist kan zijn?

Ja, daar berust ik in.

Zoals ik berust in het feit dat ik een symbiotische relatie heb met mijn overheid die stelt:
...dat ik een mogelijke verkeersovertreder zou kunnen zijn. Vandaar is er een wegenverkeerswetgeving.
...dat ik een mogelijke illegale, dus waarschijnlijk met kwade bedoelingen, wapenbezitter zou kunnen zijn. Daarom hebben we het bezit daarvan aan banden gelegd. (wetgeving)
...Dat ik een winkeldief zou kunnen zijn. Daarom heeft winkelpersoneel de wettelijke bevoegdheid te vragen om aan hen de (prive) inhoud van mijn tas te tonen.

Vertel mij: Waarom zou er een verschil moeten zijn voor de digitale wereld met betrekking tot de bevoegdheden om de werkelijkheid leefbaar te houden? Wat is de reden om het in de digitale wereld vrijheid = blijheid te laten zijn?
Voor velen - is mijn overtuiging - een opgeblazen ego.

Wat mij vooral verbaast:

Het stikt van de hypocrisie op het gebied van privacy versus misdaadbestrijding/preventie.
Harder gesteld: Velen beginnen te steigeren als de overheid tracht de - van dezelfde digitale middelen tot communicatie gebruikmakende - crimineel een halt toe te roepen door internet/GSM verkeer preventief te monitoren, maar dezelfde hypocrieten 'lopen' wèl na een inbraak te miauwen als een kletsnatte kat omdat blijkt dat de verkeers(web)cam op straat nèt niet hun voordeur heeft gefilmd.

U liked ook alles wat u leuk vind?

Neen hoor, ik 'like' niks. Als ik mensen op straat tegenkom groet ik ze als ik ze 'like'. :)
14-08-2016, 13:25 door karma4
Door Aha: ..
Vertel mij: Waarom zou er een verschil moeten zijn voor de digitale wereld met betrekking tot de bevoegdheden om de werkelijkheid leefbaar te houden? Wat is de reden om het in de digitale wereld vrijheid = blijheid te laten zijn?
Voor velen - is mijn overtuiging - een opgeblazen ego.
...
Aha prachtig als thuisknurft toon je wat van de basis: https://nl.wikipedia.org/wiki/Karma. Dank = 'like'. :)
14-08-2016, 14:21 door [Account Verwijderd]

- Geen Windows gebruiken, maar een Linux O.S als Debian, Tails, Qubes, Subgraph, of OpenBSD.

Laat Debian maar weg, die is voorbereid op SELinux.... https://en.wikipedia.org/wiki/Security-Enhanced_Linux
net als RedHat en CentOS.
14-08-2016, 15:08 door Anoniem
Door SmartDuck:

- Geen Windows gebruiken, maar een Linux O.S als Debian, Tails, Qubes, Subgraph, of OpenBSD.

Laat Debian maar weg, die is voorbereid op SELinux.... https://en.wikipedia.org/wiki/Security-Enhanced_Linux
net als RedHat en CentOS.

Leuk en heb ik vaker gehoord, maar neem eens contact op met Jacob Appelbaum voor je zoiets hier zegt.
En natuurlijk is OpenBSD, en een live cd veiliger, echt voor heel veel mensen veel te veel van het goede.

Maar Debian kun je ook aanpassen door een hoop weg te laten, en maar een repo met betrekking op security toelaten
tot de update's. Tevens is Debian ook open-source!!!!!!!!!!! Zeer belangrijk mocht je iets NIET vertrouwen.

In elke O.S. zitten wel bugs of fouten. Maar Debian is al vele malen beter dan bij Ubuntu die iets meer de kant op te gaan
zoals Windows. Ook open-source maar deze dingen komen dan naar buiten omdat de communitie het opvalt.

Maar dit hele geneuzel is toch maar voor een heel klein groepje die het veiliger of veilig willen hebben.
En de een wil het veiliger, en de ander wil helemaal veilig.
14-08-2016, 17:04 door Anoniem
Door Aha:
Door Anoniem:
Door Aha: Hemel, hier barst grootendeels de psychose toch wel los.
Voor al degenen die hier mee worstelen, probeer dit eens:

When you can't get out of it get into it, but when you can't change it, ignore it.

ofwel:

Als je er niet voor kan vluchten conformeer je er aan maar als je het wil veranderen en het lukt niet: negeer het.

Leef je een stuk prettiger door gedurende de tijd die je rest.

U berust in het feit dat u voor de nederlandse overheid weleens een terrorist kan zijn?

Ja, daar berust ik in.

Zoals ik berust in het feit dat ik een symbiotische relatie heb met mijn overheid die stelt:
...dat ik een mogelijke verkeersovertreder zou kunnen zijn. Vandaar is er een wegenverkeerswetgeving.
...dat ik een mogelijke illegale, dus waarschijnlijk met kwade bedoelingen, wapenbezitter zou kunnen zijn. Daarom hebben we het bezit daarvan aan banden gelegd. (wetgeving)
...Dat ik een winkeldief zou kunnen zijn. Daarom heeft winkelpersoneel de wettelijke bevoegdheid te vragen om aan hen de (prive) inhoud van mijn tas te tonen.

Vertel mij: Waarom zou er een verschil moeten zijn voor de digitale wereld met betrekking tot de bevoegdheden om de werkelijkheid leefbaar te houden? Wat is de reden om het in de digitale wereld vrijheid = blijheid te laten zijn?
Voor velen - is mijn overtuiging - een opgeblazen ego.

Wat mij vooral verbaast:

Het stikt van de hypocrisie op het gebied van privacy versus misdaadbestrijding/preventie.
Harder gesteld: Velen beginnen te steigeren als de overheid tracht de - van dezelfde digitale middelen tot communicatie gebruikmakende - crimineel een halt toe te roepen door internet/GSM verkeer preventief te monitoren, maar dezelfde hypocrieten 'lopen' wèl na een inbraak te miauwen als een kletsnatte kat omdat blijkt dat de verkeers(web)cam op straat nèt niet hun voordeur heeft gefilmd.

U liked ook alles wat u leuk vind?

Neen hoor, ik 'like' niks. Als ik mensen op straat tegenkom groet ik ze als ik ze 'like'. :)

Maakt u eens een disqus account aan.
Daarna bent u ingelogt op elke site die disqus ondersteunt. Wereldwijd. Normaal voor u?

Verwijder uw adblock plus, zoek wat op via bv coolblue en wat voor sites nog meer op bv de nieuwste tablet,.
Prompt krijgt u advertenties over uw net opgezochte product. Normaal voor u?

Maak een account aan op forum.vodafone.nl en gebruik dat acount ook op uw mobiele telefoon.
Geef een antwoord op een van de betreffende problemen via uw mobiele telefoon, en prompt staat
daar welke mobiele telefoon u heeft. Normaal voor u?

Google wil alles van uw eten. De google music app , op een mobiele telefoon, tast stiekem uw teelfoon af op mp3 content, en upload die als u een google music abo heeft. Zonder dat u het weet. Ik spreek uit ervaring. Normaal voor u?

Als u zich uitschrijft bij een instantie bewaren ze uw gegevens, dus bij een volgende inschrijving hebben ze
alles al van u. Normaal voor u?

Alle burgerzaken gaan via het DiGiD, dus zonder dat ding kunt u niks. Normaal voor u?

Weleens van citytraffic gehoord? Google eens op dat bedrijf. Normaal voor u?

En ga zo maar door,
Ik voel mij preventief beveiligt tegen al dat gespuis dat me maar blijft bespioneren, en wil indexeren wie en wat ik heb en ben.

Chow.
14-08-2016, 17:40 door Anoniem
dat ik een mogelijke verkeersovertreder zou kunnen zijn. Vandaar is er een wegenverkeerswetgeving.
Er moet eerst een wet worden gemaakt voor je die kunt overtreden.
18-08-2016, 18:11 door Anoniem
Er bestaat een spanningsveld tussen anonimiteit en herleidbare identiteit. De anonimiteit, die men op bepaalde momenten toch wenst, heeft men niet als men iedereen op het internet steeds als herleidbare identiteit wil hebben (overheid zowel als commercie willen dit, de oppassende burger wil dit niet ten allen tijde en onder alle voorwaarden).

Als je smart-stopcontact je wachtwoorden afluistert, is er al meer mis dan waarvoor in het boek 1984 over Big Brother wordt gewaarschuwd. Waar zitten de technologische tegenbewegingen? Wie is er zo verschrikkelijk bang voor het collectief?

We zien de bewegingen daartoe. Geen gebruik meer mogen maken van niet geregistreerde pre-paid toestellen. Geen lijn provider en andere provider samen mogen gebruiken, alles onder een dak om gemakkelijker te kunnen monitoren. Encryptie tegengaan, verzwakken en liever nog verbieden.

Gaan we beetje bij beetje de kant op van de Chinese proefvijver. Inloggen met je BSN en bonuspunten voor bepaald internetgedrag en afkeuring en verbod voor ongewenst gedrag?

Op welk punt zitten we nu?

Wat willen we met zijn allen eigenlijk?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.