image

Anti-dopingagentschap WADA doelwit van phishingaanval

vrijdag 12 augustus 2016, 10:51 door Redactie, 3 reacties

Het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) is het doelwit van een gerichte phishingaanval geworden waarbij aanvallers inloggegevens voor de database met dopingresultaten probeerden te achterhalen. Dat heeft een woordvoerster van het WADA aan de Associated Press laten weten.

Het WADA kwam onlangs met een uitgebreid rapport waarin het stelde dat de Russische autoriteiten de eigen sporters tijdens de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 van doping hebben voorzien. Volgens woordvoerster Maggie Durand zijn er recent phishingmails verstuurd die zich als officiële WADA-communicatie voordeden en waarin gebruikers van de database om hun inloggegevens werden gevraagd. Hoeveel gebruikers het doelwit van de phishingmails waren is niet bekendgemaakt.

WADA zegt dat het alle gebruikers over de phishingaanval heeft ingelicht en een waarschuwing op de website heeft geplaatst waar gebruikers op de database kunnen inloggen. Atleten gebruiken het Anti-Doping Administration & Management System (ADAMS) om aan te geven waar ze zich bevinden, zodat ze beschikbaar voor dopingcontroles zijn. Een aanvaller die de inloggegevens heeft kan bijvoorbeeld andere locaties opgeven zodat sporters hun controles missen.

Image

Reacties (3)
12-08-2016, 12:30 door Anoniem
Buitengewoon onverwacht. ;)
12-08-2016, 13:09 door Anoniem
Tja.. altijd maar dat geblaat... technisch, politiek en it-gerelateerd..

Tuurlijk vraagt wada wel om gegevens...
wachtwoorden zijn toch niet eeuwig houdbaar? e-mail adressen veranderen toch wel eens? mensen vergeten hun wachtwoord toch wel eens? lijkt me dat wada dan wel degelijk vraagt om extra gegevens...

Zo kreeg ik laatst van een bank de vraag of ik mijn paspoort wilde opsturen, omdat ze moesten verifieren of ik wel was wie ik zij dat ik was (na 2 jaar klant al te zijn)... En zoals altijd stond onder aan de afzender het bericht 'wij vragen nooit om persoonlijke informatie"...

Dus heb ik dat bericht 9 maanden lang genegeerd... Totdat ik gebeld werd door een bank. Die weer afgewimpeld met 'jullie zeggen altijd dat jullie nooit om persoonlijke informatie vragen, doei!'...
Affijn, uiteindelijk is een vertegenwoordiger van de bank persoonlijk langs gekomen om toch te verifieren of ik was wie ik zei dat ik was omdat de belastingdienst begon te miepen (vind ik 3 jaar later nog steeds vrij laat)

Anyway... toen wada als politiek drukmiddel gebruikt werd door de VS om weer eens op een ander vlak Rusland te treiteren zoals ze al doen sinds 1775 had het volledig zijn onafhankelijkheid verloren en dus ook zijn nut en geloofwaardigheid.
dus ook als ze nu gaan roepen 'wij zijn aangevallen/gehackt/whatever', dan zie ik dat door een amerikaanse gekleurde bril en zie ik daar staan 'wij zijn wederom als publiek middel ingezet door de VS om het grote huilie-huilie topic weer aan te zwengelen.
De VS onder Obama, en waarschijnlijk nog veel erger onder Clinton zal ons meer richting WO3 duwen dan welke republikein ooit voor elkaar gekregen heeft.
De meest recente dingen die wel opvallen waren toch wel het afpakken van russisch geld in griekenland bankcrisis, de coup in Oekraine waarbij het eigenlijk wel duidelijk was dat de uitbreidingsdrang van de EU niet op basis van EU was maar op basis van NATO, en dus de VS, het (proberen) uit te sluiten van rusland voor de olypische spelen onder het mom van doping wat alleen gebaseerd is op de mondelinge verklaring van 1 atleet die toevallig nu in de VS (weer?) woont en het daadwerkelijk bannen van rusland op de paralypische spelen (wat voornamelijk bestaat uit pro-VS organisaties) daarom lukte het daar wel en niet bij de echte spelen...

Er komt een dag dat de CIA of NSA weer iets doms doet en zodanig de boel verprutst dat we daadwerkelijk een antwoord krijgen vanuit rusland omdat ze niet meer anders kunnen... Ik hoop dat ik dan zo dicht mogelijk bij moskau zit zodat ik een van de eerste slachtoffers ben en niet het drama van de "day(s) after" hoef mee te maken.
12-08-2016, 14:45 door potshot - Bijgewerkt: 12-08-2016, 14:55
Door Anoniem: Tja.. altijd maar dat geblaat..
.

precies joh,waarom doe je het dan..complot geleuter is zo kinderachtig putin gezeur.
en het hoofd van het lab in rusland heeft ook een de bel getrokken hoor.
maar dat kun je niet gebruiken heh?

dat rusland de krim anexeert de rebellen in het oosten van oektraine steunt met wapens en soldaten en een vliegtuig neerschiet dat zijn allemaal pogingen tot vriendjes maken zeker?
hoe moet het westen dat in hemelsnaam zien?
'ga maar slapen niets aan de hand'?
staan de russen volgend jaar in letland of litouwen?
van jou mag het geloof ik..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.