image

Android-malware geen probleem voor virusscanners

maandag 15 augustus 2016, 10:13 door Redactie, 0 reacties

Malware op het Androidplatform is geen probleem voor virusscanners, zo blijkt uit een nieuwe test van het Duitse testlab AV-Test. Voor de test werden 26 mobiele security-apps vergeleken. Naast de detectie van kwaadaardige apps werden er ook naar systeembelasting en extra beveiligingsopties gekeken.

In totaal konden de apps een maximale score van 13 punten behalen. Met de detectie van malware waren maximaal 6 punten te verdienen. Voor dit onderdeel werden de 26 security-apps met bijna 3400 kwaadaardige apps getest die in de laatste vier weken zijn ontdekt. Daarnaast werden de oplossingen met bijna 3500 kwaadaardige apps in real-time getest. De apps scoren gemiddeld bij alle twee de tests boven de 99,5%. 19 apps halen de maximale 6 punten.

Hetzelfde aantal punten werd verdeeld voor de bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play en andere officiële marktplaatsen. Op dit onderdeel scoren 24 apps de maximale score van 6 punten. Alleen AVG en QuickHeal laten punten liggen.

Als laatste was er nog één punt te verdienen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal, encryptie en back-up. Een onderdeel waar alle 26 apps op scoren. Uiteindelijk komen 20 pakketten met een score van de maximale 13 punten als beste uit de bus. Van deze pakketten weten Antiy, Baidu, Bitdefender, Cheetah Mobile, PSafe, Qihoo 360, Sophos, Symantec, Tencent en Trend Micro 100% bij het vinden van malware te halen. Hieronder het volledige overzicht.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.