image

Onderzoek: Amerikaan kiest wachtwoord boven biometrie

dinsdag 16 augustus 2016, 17:10 door Redactie, 5 reacties

Een meerderheid van de Amerikanen die voor een onderzoek over inlogmethodes werd ondervraagd zegt liever via een wachtwoord te willen inloggen dan hiervoor een biometrische inlogmethode te gebruiken, zo stelt gratis e-mailprovider Mail.com op basis van onderzoek onder 1119 Amerikanen.

Deelnemers kregen de vraag wat hun favoriete online inlogmethode is. 58% noemt daarbij het wachtwoord. Op afstand volgen de vingerafdruksensor (10%) en meercijferige pincode (9%). Ook kregen deelnemers een aantal stellingen voorgelegd. 42% geeft aan dat ze niet willen dat bedrijven hun persoonlijke biometrische data opslaan en gebruiken. Ook maken deelnemers zich zorgen over de storingsgevoeligheid van biometrisch inloggen, waardoor ze geen toegang tot hun account kunnen krijgen (42%), en dat anderen hun biometrische data kunnen benaderen als ze hun toestel verliezen (33%).

Image

Reacties (5)
16-08-2016, 18:44 door Anoniem
Multi-Factor en SmartCard tokens wordt dus niet eens voorgelegd? Skip onderzoek...
17-08-2016, 09:10 door Anoniem
Ook omdat in de VS biometrie zonder toestemming in een politieonderzoek mag worden afgenomen (zoals vingerafdruk), en een wachtwoord niet (5th amendment). Biometrie is dus gezien de niet echt waterdichte werkwijze van de politie daar, een slechte beveiliging van je data.

Alhoewel ik twijfel of de ondervraagden zover nadenken...

J.
17-08-2016, 09:11 door privacy4all
biometrie is authenticatie, wachtwoord is toegangsbeveiliging. Appels en peren onderzoek dus.
Wel de ideale manier om mensen te laten geloven dat het een vervanger zou zijn.
17-08-2016, 09:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-08-2016, 20:05 door karma4
Door OpenXOR: Biometrie is niet geschikt voor authenticatie. Je kan dat soort gegevens niet wijzigen, je gebruikt op alle systemen dezelfde gegevens en ze zijn makkelijk te achterhalen. Het is echter wel geschikt voor identificatie. Met andere woorden: een vingerafdruk is ongeschikt als vervanger voor het wachtwoord, maar wel geschikt als vervanger voor de gebruikersnaam.
Nee biometrie is niet geschikt als indentificatie. Daarmee sluit je uit dat een natuurlijk persoon meerdere accounts moet kunnen gebruiken. Met een Multi-factor (2FA+) kun je wel alles zien af te dekken. Iets wat je weet (zwijgrecht) wat je bezit (kan kwijtraken) wat je bent (niet te veranderen).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.