image

YouTube-statistiekenwebsite Social Blade gehackt

woensdag 17 augustus 2016, 11:50 door Redactie, 4 reacties

Aanvallers zijn erin geslaagd de YouTube-statistiekenwebsite Social Blade te hacken en zo toegang tot de gegevens van duizenden gebruikers te krijgen. Dat melden Social Blade en LeakedSource. Volgens LeakedSource heeft de website 273.000 gebruikers, terwijl het forum 13.000 registraties had.

Elk account bestaat uit een e-mailadres, ip-adres, gebruikersnaam, gebruikers-identifier en een wachtwoord. Ook bevat de database authenticatietokens voor YouTube, Instagram en Twitter van duizenden gebruikers. In een verklaring stelt Social Blade dat de aanvallers via de gebruikte forumsoftware zijn binnengekomen. Ze wisten daarbij een "gedeeltelijke databasedump" buit te maken, die onder andere uit e-mailadressen, ip-adressen en versleutelde wachtwoordgegevens bestaat.

Na ontdekking van de aanval heeft Social Blade besloten het forum te verwijderen. Daarnaast moeten alle gebruikers hun wachtwoord resetten. Via Social Blade kunnen social mediagebruikers allerlei statistieken van hun accounts op onder andere YouTube en Instagram bijhouden. Het zou vooral handig voor marketeers en "YouTubers" zijn die hun carrière op de videosite willen volgen.

Reacties (4)
17-08-2016, 12:03 door Anoniem
Heb ik effe geluk. Paar maanden geleden het profiel bij Youtube opgeheven.
17-08-2016, 13:02 door Anoniem
Door Anoniem: Heb ik effe geluk. Paar maanden geleden het profiel bij Youtube opgeheven.

maar Youtube is niet gehackt Social Blade is gehackt
17-08-2016, 16:20 door Anoniem
Door Anoniem: Heb ik effe geluk. Paar maanden geleden het profiel bij Youtube opgeheven.

En u denkt dat uw profiel nu weg is?
18-08-2016, 21:36 door Anoniem
je kunt altijd naar leakedsources website gaan en daar ervoor kiezen om je e-mail te verwijderen mochten zie die hebben, :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.