image

Juniper ScreenOS ook doelwit van NSA-malware

dinsdag 23 augustus 2016, 09:33 door Redactie, 1 reacties

Netwerkgigant Juniper heeft bevestigd dat Netscreen-apparaten van het bedrijf met ScreenOS als besturingssysteem het doelwit zijn geweest van de NSA-malware die vorige week op internet verscheen. In 2014 reageerde het bedrijf al op berichten in Der Spiegel dat de NSA aanvallen op Juniper-producten uitvoerde. "Dit is echter de eerste keer dat dergelijke tools voor onderzoek beschikbaar zijn", zegt Derrick Scholl van Juniper.

Tijdens het onderzoek dat volgde werd er een aanval tegen NetScreen-apparaten met ScreenOS ontdekt. Uit een voorlopige analyse blijkt dat de aanval tegen de bootloader gericht is en geen kwetsbaarheid in ScreenOS-apparaten gebruikt. Er wordt nu onderzocht wat voor toegangsniveau vereist is om de aanval uit te voeren, of het mogelijk is die te detecteren en of andere apparaten kwetsbaar zijn.

Reacties (1)
23-08-2016, 11:09 door ph-cofi - Bijgewerkt: 23-08-2016, 11:11
Bootloader? Dan zijn apparaten mogelijk kwetsbaar voor deze "NSA-malware" (voor het eerst dat ik de NSA spionagesoftware als malware benoemd hoor), ongeacht het OS dat erop draait. Ben benieuwd of het BIOS gerelateerd en EFI een bescherming kan bieden (of andersom).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.