image

Britse universiteit 21 keer getroffen door ransomware

woensdag 24 augustus 2016, 10:55 door Redactie, 0 reacties

De Britse Bournemouth University is het afgelopen jaar 21 keer getroffen door ransomware, zo meldt de BBC op basis van twee verschillende onderzoeken die door twee beveiligingsbedrijven werden uitgevoerd. Ook 28 ziekenhuizen en zorginstellingen kregen met ransomware te maken.

Beveiligingsbedrijf SentinelOne benaderde 71 Britse universiteiten, waarvan er 58 reageerden. 23 bleken het afgelopen jaar te zijn aangevallen. In het geval van de Bournemouth University ging het zelfs om 21 aanvallen. "Het is niet ongewoon voor universiteiten om het doelwit van cyberaanvallen te worden. De Bournemouth University beschikt over beveiligingsprocessen om met dit soort incidenten om te gaan", aldus de universiteit, die verder liet weten dat de aanvallen geen impact hadden.

Geen van de getroffen universiteiten zegt het gevraagde losgeld te hebben betaald. Twee universiteiten bleken geen anti-virussoftware te gebruiken en slechts één benaderde de politie. Voor een ander onderzoek besloot de NCC Group 60 ziekenhuizen en zorginstellingen te interviewen. Daarvan lieten 28 weten dat ze met een aanval te maken hadden gekregen. Eén liet weten geen aanval te hebben meegemaakt en 31 wilden vanwege de patiëntvertrouwelijkheid niet reageren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.