image

Dropbox-gebruikers moeten oude wachtwoorden veranderen

vrijdag 26 augustus 2016, 10:05 door Redactie, 3 reacties

Dropbox gaat gebruikers die al lange tijd hun wachtwoord niet hebben veranderd dwingen dit alsnog te doen. Volgens de cloudopslagdienst gaat de maatregel gelden voor gebruikers die zich voor halverwege 2012 hebben aangemeld en sindsdien hun wachtwoord niet hebben aangepast.

De volgende keer dat deze gebruikers inloggen krijgen ze een melding te zien dat ze een nieuw wachtwoord moeten kiezen. Volgens Dropbox gaat het hier om een voorzorgsmaatregel en zijn er geen aanwijzingen dat accounts gehackt zijn. Om gebruikers te helpen bij het kiezen van een sterk wachtwoord maakt de cloudopslagdienst gebruik van een wachtwoordsterktemeter. Onlangs werd er nog een onderzoek naar wachtwoordsterktemeters gepubliceerd, waarin de meter van Dropbox er goed uitkwam.

Reacties (3)
26-08-2016, 11:08 door Anoniem
Blijkbaar werkt het nog niet zo goed, ik heb 2 factor authenticatie aan staat en kreeg de melding niet, wel heb ik de mail gehad dat ik mijn wachtwoord moet aanpassen.
28-08-2016, 14:51 door Anoniem
Er is niets zo vervelends als gedwongen je wachtwoord moeten veranderen terwijl er geen enkele sprake van hackpoging is vastgesteld. Nieuwe wachtwoorden worden weer makkelijk vergeten of verwisseld met de oude.
29-08-2016, 22:20 door Anoniem
Door Anoniem: Blijkbaar werkt het nog niet zo goed, ik heb 2 factor authenticatie aan staat en kreeg de melding niet, wel heb ik de mail gehad dat ik mijn wachtwoord moet aanpassen.

Het lijkt wel alsof ze elke Dropbox gebruiker deze mail gestuurd hebben, voor of na 2012.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.