image

Secret Service waarschuwt hotelketens voor kassamalware

zaterdag 27 augustus 2016, 08:36 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse Secret Service heeft twee hotelketens in de Verenigde Staten gewaarschuwd voor mogelijke malware op de betaalsystemen nadat er signalen van fraude waren binnengekomen. Het gaat om Millenium Hotels & Resorts en Noble House Hotels en Resorts.

Vanwege het onderzoek stelden beide hotelketens een onderzoek in. In het geval van Noble House (pdf) was er mogelijk van 26 april van dit jaar tot 8 juni malware op de kassa's die creditcardgegevens kon stelen. Met de gestolen data is het mogelijk om creditcardfraude te plegen. Klanten krijgen dan ook het advies hun afschriften te controleren en hun bank of creditcardmaatschappij in te lichten.

Millennium Hotels zegt dat het vooralsnog geen malware heeft aangetroffen, maar dat er zich wel een incident met de kassasystemen heeft voorgedaan die creditcardbetalingen verwerken. Het zou gaan om betalingen die begin maart tot halverwege juni plaatsvonden. Hoewel de hotelketen zegt dat het nog geen malware heeft gevonden, spreekt het wel van getroffen kassasystemen en krijgen ook in dit geval klanten het advies om hun afschriften te controleren en verdachte transacties te melden.

Reacties (1)
27-08-2016, 12:37 door karma4
Met de recente hack bij Oracles micros is het een vraag om er een verband is. https://www.security.nl/posting/480657/Klantenportaal+MICROS-kassasysteem+Oracle+gehackt Heb je veel klanten (300.000) en heb je een data security/lek probleem dan is de impact vanzelfsprekend hoog.
http://www.prnewswire.com/news-releases/millennium-hotels-and-resorts-selects-centrally-hosted-multi-property-micros-opera-and-micros-9700-hms-for-all-us-based-millennium-hotel-properties-56821202.html Die vraag wordt elders ook gesteld; http://www.securityweek.com/millennium-hotels-resorts-investigating-possible-pos-breach en
http://www.databreachtoday.com/pos-malware-hits-two-hotel-chains-a-9364
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.