/dev/null - Overig

NRC Operating System

27-08-2016, 14:56 door Anoniem, 10 reacties
Omdat staatscontrole steeds meer wordt gepropagandeerd en sinds dit weekeinde indirect maar onverbloemd door een krant wordt omarmd, hierbij een OS dat daar vermoedelijk goed op aansluit op de gewenste monitoring en daarom onder de aandacht gebracht.

Een typisch OS voor de NRC* aanhangers nieuwe stijl : Red Star 3.0

Wie heeft het al eens geïnstalleerd en uitgeprobeerd?
Deel de resultaten vooral hier.
Waar te verkrijgen?
http://openingupnorthkorea.com/Red%20Star%20OS%203.0%20Server/

Index of /Red Star OS 3.0 Server
Parent Directory
boot.iso
readme.txt
rss3_32_key_gui_20131212.iso

Pakweg 820 mb'tjes.

Je kan er ook eerst over lezen wat het mogelijk met je data doet.
Verstandige mensen zullen eerst wat inlezen en het daarna uitproberen.

- https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Star_OS
- http://motherboard.vice.com/read/you-can-now-install-the-north-korean-operating-system-redstar-30
- http://www.extremetech.com/computing/219963-north-koreas-linux-based-red-star-os-is-as-oppressive-as-youd-expect
- http://gizmodo.com/you-can-download-north-koreas-os-x-knockoff-for-desktop-1678008498

Red Star OS secure en voor wie?
Wie gooit er Wireshark overheen?
Wat wordt er allemaal ongezien gedeeld ten behoeve van welke veiligheid?

Het lijkt een perfect OS.
Wanneer je het idee aanhangt dat alles is geoorloofd in het kader van 'de veiligheid'.


* NRC
North Republic Corea.
En iets met overtollig vies papier waar sharing tot nieuwe dimensies wordt verheven.
Reacties (10)
27-08-2016, 16:06 door Ron625
Red_Star_OS == Big_Brother_OS ?
27-08-2016, 16:38 door karma4
Nee ik gebruik liever een OS dat niet speciaal geprepareerd is door een politiek machtsblok. Ook niet als het om een Linux distro gaat. (North Korean Linux operating system). China had iets overeenkomstighttps://en.wikipedia.org/wiki/Red_Flag_Linux een vervolg met Kylin bedoeld voor gebruik door de overheid..
Ik houd liever bij een scheiding der machten ... trias politica.

De echte hamvraag: Waar en hoe wordt de wetshandhaving ingevuld. rechten van de mens. https://nl.wikipedia.org/wiki/Universele_Verklaring_van_de_Rechten_van_de_Mens artikel 19 is degeen met plichten.
Je moest het artikel in NRC van Dirk Helbing maar eens lezen.
27-08-2016, 17:52 door Anoniem
Door Anoniem: Omdat staatscontrole steeds meer wordt gepropagandeerd en sinds dit weekeinde indirect maar onverbloemd door een krant wordt omarmd, hierbij een OS dat daar vermoedelijk goed op aansluit op de gewenste monitoring en daarom onder de aandacht gebracht.
Joh, overdrijven is ook een kunst.

Dat redactionele commentaar van NRC was geschreven vanuit het perspectief van iemand die niet diep in de techniek zit, iemand die de constatering dat recht op privacy niet absoluut is (wat klopt, als je even verder nadenkt dan je neus lang is) denkt te kunnen vertalen naar de constatering dat encryptie niet absoluut kan zijn. Dat botst met een wiskundige werkelijkheid die fundamenteel is, met een forse kans op ernstige gevolgen als je die geweld aan probeert te doen. Dát miste de schrijver.

Ik vind ook dat de schrijver de ernst van de massasurveillance door NSA onderschat als mede-oorzaak van het probleem. Dus nee, ik ben het zeker niet roerend eens met wat NRC schreef.

Maar wat jij nu doet is zo zwart-wit wat daar stond framen als het andere uiterste dat je de naïviteit die NRC IT'ers in de schoenen schuift enthousiast bevestigt, vermoedelijk zonder dat zelf door te hebben. Da's een uitstekende manier om je doel volledig voorbij te schieten en totaal ongeloofwaardig te worden. Dat is jammer, toch?
27-08-2016, 18:57 door Anoniem
Door Anoniem:
* NRC
North Republic Corea.
Corea.. Juist.
27-08-2016, 22:08 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 27-08-2016, 22:08
[Verwijderd]
28-08-2016, 10:52 door [Account Verwijderd]
Door TS: Omdat staatscontrole steeds meer wordt gepropagandeerd en sinds dit weekeinde indirect maar onverbloemd door een krant wordt omarmd, hierbij een OS dat daar vermoedelijk goed op aansluit op de gewenste monitoring en daarom onder de aandacht gebracht...(knip)

Man oh man, (of vrouw; kan natuurlijk ook) De hoofdstad van Nederland is Amsterdam en niet Pyongyang!
Ga eens per maand naar de openbare raadsvergadering van de gemeente waar je woont in plaats van klakkeloos internet babbletalk te slikken. Dan heb je na een half jaar eindelijk een reëel beeld van Nederland i.p.v. de door jouw vermeende 'door de staat gecontroleerde samenleving'.
28-08-2016, 11:35 door Anoniem
Tijd om terug te gaan naar MS-DOS? Dat lijkt me een veilig begin....
28-08-2016, 15:48 door Anoniem
7:52 door Anoniem:
Door Anoniem: Omdat staatscontrole steeds meer wordt gepropagandeerd en sinds dit weekeinde indirect maar onverbloemd door een krant wordt omarmd, hierbij een OS dat daar vermoedelijk goed op aansluit op de gewenste monitoring en daarom onder de aandacht gebracht.

Joh, overdrijven is ook een kunst.


Jij snaptem.
Tenminste voor een deel dan,..

De stijlvorm is die van een tegengestelde hyperbool naar aanleiding van een (zoals je schrijft) ondoordacht redactioneel commentaar.
Daarom de vrijheid genomen, nu ik die nog heb, om in alle overdrijving (en mij eveneens vooral niet teveel laten hinderen door nuances) het tegenovergestelde te doen.

Want, op louter vormgeil ronkende frases om zogenaamd intellect te suggereren

Ongetwijfeld gestimuleerd door het anarchistische techwereldje te Silicon Valley wier anti-gouvernementele houding past in de Amerikaanse frontier-traditie.

in het NRC hoofd commentaar is minstens net zoveel aan te merken.*
Het is een bewust redactioneel trollende ongenuanceerde toonzetting die vraagt om een tegenantwoord van eenzelfde aanpak.
Dat heb ik hier in variatie ook proberen te doen, wel met de nodige ironie die helaas gemist werd.
Natuurlijk propageer ik geen Red Star OS (!), al had ik dat (volgens laten wijsmaken) als security en tech geïnteresseerde vanuit mijn zogenaamde anarchistische onverantwoordelijke tegenhouding naar de maatschappij met gemak kunnen doen.

Alstublieft 'meneertje de hoofdredacteur', ik heb een OS gevonden dat precies past bij uw eindbestemming op zoek naar totale veiligheid (en controle).
Een ironische boodschap natuurlijk met een serieuze prik, die helaas 'net niet helemaal' op waarde geschat werden.
(columnist zijn is ook niet mijn vak, al hoeft dat geloof ik ook niet)

Deze forumpost met maatschappelijke boodschap heb ik tevens proberen te combineren met een security thema.
Het is een security site nietwaar?
Omdat we het hier voortdurend over security, backdoors, privacy etc etc hebben, was ik wel terecht geïnteresseerd of er iemand daadwerkelijk echt de moeite had genomen inhoudelijk naar dit OS te kijken.

(Prikjemodus aan) Een vraag natuurlijk tegen beter weten in (maar daarom geen reden om het toch te vragen) want over het overweldigende algemeen komt het niveau niet verder hier dan de kennis van wat kant en klare appjes of ruim etaleren van de kennis die men trots bezit.
Onderzoeken en experimenteren is er (helaas) vrijwel niet bij (leeftijddingetje, tijdsgeestdingetje, gemakzuchtdingetje?).
Dat is op zich een zwaar gemiste instelling onder al dat anarchistische volk hier op security.nl.(Prikjemodus uit)

Wat dat betreft heeft die redacteur zich wel driedubbel vergist, de meeste techneuten betreffen brave, conservatieve weldenkende mensen die helemaal niet passen in het geframede beeld dat hij neerzet.
Misschien is hem dat nog wel het meest niet te vergeven naast het gebrek aan kennis, een weldenkende privacybewuste techsector wegzetten als een stelletje monomane maatschappij vreemde anarchisten.
Door dat te doen, het diskwalificeren van de ander op basis van een onjuist geschetst beeld, ben je eigenlijk bezig op een oneerlijke manier je gelijk proberen te halen.
Opmerkelijk dus dat het hanteren van eenzelfde aanpak hier opvalt maar bij redactionele zaaier ongenuanceerde ideeën niet.

Nogmaals samengevat, deze post had een hoge ironie waarde met twee serieuze kanten:

1) het maatschappelijke door via een overdrijving te benadrukken wat het eindpad is van surveillancedenken.
Red Star OS lijkt daarvan een ultiem voorbeeld, maar zeker weten doen we dat nog niet omdat we niet exact weten wat het OS ongezien doet.

2) voor het security deel het brave semi anarchistische volk hier te triggeren wat onderzoek te doen naar of aanwezige technische kennis van dat Red OS aan te spreken.
Op zich neem ik het niemand kwalijk dat die kennis van dat OS er hier niet is, al denk ik dat die er hier ook nooit komt vanuit de 99,9% houding hier om vooral meningen te ventileren.

Wat betreft dat OS ga ik zeker kijken of ik het draaiend kan krijgen (al ben ik geen Wireshark expert), en ook nu maar hopen dat ze ook aan de keuze van andere talen hebben gedacht. Mijn Koreaans loopt nogal achter.
Wat betreft de ruime taalsupport heb ik daar een hard hoofd in omdat men ook al de tijdszone van Zuid Korea had weggelaten, dus waarom zou je dan dat anarchistische imperialistische engels implementeren?

aloha no,
from an Korean ip,
Ts.
(Zonnige anarchistisch Hawaiaanse groet, bij gebrek aan de mogelijkheid hier in het Koreaans te groeten)


* Of zou dit vooral zijn ingegeven als financieel gemotiveerde oplage stunt door 'snel' als eerste hier op krant niveau een discussie over te beginnen? Voordat de Telegraaf er in chocolade letters vorm er met deze geweldige oplagekans voorbij zou gaan?
Niet ondenkbaar meer gezien de inhoud en toon van dat stuk.

Als dat toch niet de bedoeling was zou ik in dat geval graag zien dat meneer de hoofdredacteur dat publiciteitsgeile gedrag, in het kader van boetedoening op enig moment gaat compenseren door een week lang 'The last post' in Ieper mee te blazen.
Om te zien dat hoe oprecht zijn maatschappelijke betrokkenheid werkelijk eigenlijk is en werkelijk begrijpt hoe belangrijk het is dat er voldoende kritisch tegengeluid is met werklijke vrijheid van communiceren. Voordat we met zijn allen in een grote pas weer de verkeerde kant op marcheren. Wat, op termijn, zeker geen onrealistische hyperbool is.

Hier alvast een oefenpartituur
https://nl.wikipedia.org/wiki/Last_Post

N.b. t.o.v., de gelijkenis is er al, maar waak er alsnog voor geen tweede Frénk van der L. te worden Peter. Vanuit enig anarchistisch inzicht is die journalistieke fotofinish camera desondanks alvast maar opgesteld.
28-08-2016, 19:16 door Anoniem
Door Anoniem: Joh, overdrijven is ook een kunst.

Jij snaptem.
Tenminste voor een deel dan,..

De stijlvorm is die van een tegengestelde hyperbool naar aanleiding van een (zoals je schrijft) ondoordacht redactioneel commentaar.
Maar je kan doorslaan in overdrijven. Wat je in dit commentaar allemaal uitlegt haalde ik niet uit je originele post, en ik betwijfel of je boodschap bij die redacteur over zou komen als die het zou lezen.
Ongetwijfeld gestimuleerd door het anarchistische techwereldje te Silicon Valley wier anti-gouvernementele houding past in de Amerikaanse frontier-traditie.
in het NRC hoofd commentaar is minstens net zoveel aan te merken.*
Ik vind het anders best herkenbaar. Ik heb meer dan genoeg commentaren op bijvoorbeeld /. gelezen om me meer dan een beetje te hebben verbaasd over hoe sterk die mentaliteit inderdaad onder Amerikaanse techneuten vertegenwoordigd is. En kijk trouwens eens hoeveel mensen op deze site Roverheid schrijven als ze het over de overheid hebben...
Het is een bewust redactioneel trollende ongenuanceerde toonzetting die vraagt om een tegenantwoord van eenzelfde aanpak.
Door dat te doen, het diskwalificeren van de ander op basis van een onjuist geschetst beeld, ben je eigenlijk bezig op een oneerlijke manier je gelijk proberen te halen.
Ok, houd die harde woorden even vast, en...
Opmerkelijk dus dat het hanteren van eenzelfde aanpak hier opvalt maar bij redactionele zaaier ongenuanceerde ideeën niet.
Maar dat was hyperbool, een stijlfiguur, je hebt wat je zelf schreef geen trollen genoemd of op een oneerlijke manier je gelijk halen. Je ging daarbij nog eens compleet over de top terwijl die NRC-redacteur een inhoudelijk commentaar met een paar sneren schreef. Vind je het gek dat als jij al zo op NRC reageert anderen minstens zo heftig op jou reageren? En heb je eigenlijk wel gelezen wat dat bericht over het NRC-commentaar aan reacties heeft losgemaakt? Het is niet zo dat daar niet op gereageerd is.

Overdrijven is een kunst, schreef ik, en ik vind niet dat je die kunst erg goed verstaat, het was meer een botte bijl dan een kunststukje. Ik denk dat je effectiever communiceert als je gewoon schrijft wat je bedoelt, en je hebt laten zien dat dat je prima lukt.
29-08-2016, 15:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.