image

Computervirus zorgt voor noodsituatie in ziekenhuizen VS

maandag 29 augustus 2016, 16:31 door Redactie, 9 reacties

Een computervirus heeft in twee Amerikaanse ziekenhuizen voor een noodsituatie gezorgd, waardoor al het papierwerk handmatig moest worden verwerkt en het verplegend personeel moest kijken of ernstig zieke patiënten niet naar andere ziekenhuizen moesten worden overgeplaatst.

Het gaat om twee vestigingen van het Appalachian Regional Hospital in de Amerikaanse staat West Virginia. Volgens de ziekenhuisketen infecteerde het virus de systemen voor de webgebaseerde diensten en elektronische communicatie. Om wat voor virus het precies gaat en hoe de infectie zich kon voordoen is niet bekendgemaakt. Uit voorzorg besloten de ziekenhuizen alle computers uit te schakelen en werd het "Emergency Operations Plan" van kracht.

Het gevolg is dat alle patiëntenzorg, registraties, medicatie, röntgen- en laboratoriumdiensten sinds dit weekend via de hand worden uitgevoerd en bijgehouden. "Van alle ernstig zieke patiënten wordt gekeken of ze naar een ander ziekenhuis moeten worden overgeplaatst", aldus een woordvoerster tegenover The Register Herald. Verdere informatie, of er bijvoorbeeld patiëntgegevens zijn gecompromitteerd, wil de ziekenhuisketen niet geven. De FBI zou inmiddels een onderzoek naar het incident zijn gestart.

Reacties (9)
29-08-2016, 19:40 door Anoniem
In de natuur is er biodiversiteit om bestand te zijn tegen aanvallen van ziekte verwekkers. In besturingssystemen land is er geen digitaal equivalent voor biodiversiteit. Als in de digitale wereld 1 computer besmet is dat met andere zelfde besturingssystemen kan communiceren. Daarom lijkt 1 besturingssysteem voor alle computers op aarde mij niet wenselijk. Ik zie WINE voor LINUX wel steeds verder komen, en het lijkt me mogelijk dat ook LINUX geinfecteerd kan raken met Windows malware/spyware/virussen (heeft iemand er een naam voor? ) als WINE is geinstalleerd.

Zie net ook berichten dat geheel LINUX native systemen worden aangevallen. Wat is dat toch met computers, het lijkt Skynet wel uit zo'n bekende science fiction film met zo'n beroemde body builder als acteur.

En dan laatst het nieuws dat de gehele luchtmacht van Amerika in 1 keer op Windows 10 overstapt. Hopen dat ze het besturingssysteem LINUX/VMS/BSD/Windows dan maar niet koppelen aan 2 factor authenticatie voor een pre-emtive strike.
30-08-2016, 07:41 door Anoniem
De computers zijn dus zelf herhaaldelijk het slachtoffer van virussen. Is er geen computerziekenhuis in de omgeving?

Dit lijkt me erg frustrerend werken. Verpleegkundigen klagen toch al dat ze zo weinig tijd hebben voor de patiënten juist omdat alles zo gedigitaliseerd is en alles moeten opschrijven tot in het absurde. Waar is het ook allemaal goed voor? Men wil te veel alles onder controle hebben en daar komt nog een aspect bij dat men zich blijkbaar daarmee wil indekken.
Let bijvoorbeeld maar eens op de bijsluiters van voorgeschreven medicijnen. Er staan soms zoveel bijwerkingen in, dat er geen touw aan vast te knopen is waar je straks misschien aan komt te overlijden.

Wat vindt u van deze: "Kan een plotselinge en onvoorziene dood veroorzaken." ? En dat naast de vele andere bijwerkingen die er ook nog opstaan. Kan men dan nog met een gerust hart medicijnen slikken?
30-08-2016, 08:03 door karma4 - Bijgewerkt: 01-09-2016, 07:52
Door Anoniem: In de natuur is er biodiversiteit om bestand te zijn tegen aanvallen van ziekte verwekkers. In besturingssystemen land is er geen digitaal equivalent voor biodiversiteit. ..knip....
Er zijn in Nederland 3 (2 internationaal) leveranciers die samen de markt verdelen van de ca 300 ziekenhuizen. Ziekenhuizen worden groter fuseren. Ict is bijzaak besteed je uit zet je buiten de deur. Het zijn de bewegingen van groter is beter.
Het zijn de economische wetten die ook in de natuur opgaan... tote en bepaalde grens of bepaald moment.

In de VS is epic systems de grote speler. Je kunt het zien als een stap naar een de facto systeem voor ERP zoals sap.
Dat is een combinatie van desktops en servers dat er bij betrokken wordt. Van alles door elkaar.
Het beheer en kwetsbaarheid is wat anders, dat zou meegenomen horen te worden. Beschikbaarheid integriteit en veiligheid wordt als lastige kostenpost gezien.
Kun we blijven zeuren over een OS maar dan zie je dat echte probleem niet en maak je enkel meer onduidelijkheid.
30-08-2016, 13:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-08-2016, 20:16 door Anoniem
Door Anoniem: De computers zijn dus zelf herhaaldelijk het slachtoffer van virussen. Is er geen computerziekenhuis in de omgeving?

Dit lijkt me erg frustrerend werken. Verpleegkundigen klagen toch al dat ze zo weinig tijd hebben voor de patiënten juist omdat alles zo gedigitaliseerd is en alles moeten opschrijven tot in het absurde. Waar is het ook allemaal goed voor? Men wil te veel alles onder controle hebben en daar komt nog een aspect bij dat men zich blijkbaar daarmee wil indekken.
Let bijvoorbeeld maar eens op de bijsluiters van voorgeschreven medicijnen. Er staan soms zoveel bijwerkingen in, dat er geen touw aan vast te knopen is waar je straks misschien aan komt te overlijden.

Wat vindt u van deze: "Kan een plotselinge en onvoorziene dood veroorzaken." ? En dat naast de vele andere bijwerkingen die er ook nog opstaan. Kan men dan nog met een gerust hart medicijnen slikken?
In deze moderne maatschappij is daarom het advies dat de patient naar google gaat en daar 'Farmaceutisch Kompas' intypt. In het Farmaceutisch Kompas zoeken op Alfabet voor Stofnaam (generiek) of Merknaam.

Artsen mogen vaak niet melden dat er een bepaalde bijwerking is, dat kan een reden hebben zoals dat een patient deze bijwerking ervaart als placebo effect of nocebo effect, maar ook een financiele reden. Nieuwe medicijnen tegen suikerziekte verwoesten soms bijvoorbeeld heel ernstig de nieren, Toch mag de (huis)arts dit zeker vanwege zijn of haar eigen medische verzekering nimmer erkennen, en zelfs excuus aanbieden voor een misdiagnose of een verkeerd medicijn voorschrijven is verboden door een medische aansprakelijkheids verzekering. Op tros radar was er een uitzending over tientallen mensen met een chronische ziekte en als een arts een fout maakt is de standaard mededeling van aansprakelijkheids verzekeringen bijvoorbeeld: 'We procederen net zolang tot u niet meer leeft' of 'We procederen u helemaal kapot'

Een simpele aansprakelijkheids stelling verjaart bij medici na 5 jaar, daarom werd neuroloog Ernst J. S. ook vrijgesproken ondanks 200 individuele aanklachten van dood en ernstig letsel. De rechtszaak duurde zolang dat rechtbank Almelo hem vrijsprak wegens verjaring. Toen er 135 aanklachten waren tegen Ernst J. S. kreeg hij de opdracht te stoppen met zijn werk als arts, en 250 duizend euro zwijggeld. Iedereen van verpleegkundige tot zijn collega's wisten wat deze arts deed.

Artsen zijn in de praktijk dus zowel NIET VERZEKERD en NIET AANSPRAKELIJK. Het overkoepelende ziekenhuis heeft wel een aantal uitvaarten betaald als coulance.

Een dokter kan je in Nederland niet stoppen.

Hier een voorbeeld medicijn, zeer winstgevend, zeer veel slachtoffers, maar alleen de slachtoffers praten, de medici zwijgen, dat zijn ze immers verplicht tegenover hun verzekeraar en tegenover hun maatschap.

Huidige artsen werken niet meer als individu, maar als maatschap. Zelfs al zou je een rechtszaak winnen, een maatschap bevat slechts 18 duizen euro dan is de plof Besloten Venootschap gesprongen en beginnen ze vrolijk een nieuwe maatschap.

Dokter Ernst J.S. huurde slechts in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente samen met zijn collega's. Als Ernst ten onder zou gaan binnen 5 jaar dan zou hij hun reputatie misschien meenemen, maar nimmer meer dan 18000 euro aan schade.

Daarom is het zeer noodzakelijk dat mensen zelf de kennis hebben om een arts te controleren bijvoorbeeld met een 2e opion van een andere collega arts, maar ook controle in het Farmaceutisch Kompas.

Maar als je kanker hebt, laat je alles toe, zo lieten in Nederland mensen zich injecteren in hun bloedvaten met Radium Chloride bij kanker. Daaruit kwam naar voren dat alleen Prostaatkanker patienten (mannen) tot 6 maanden langer leven.

Er sterven dus heel veel mensen bij de ontwikkeling van een medicijn. Daarom is een medicijn al zo kostbaar geworden dat het bijna niet van de markt is te halen.

Hier een nieuw bloedsuiker medicijn dat je nieren gebruikt om alleen glucose te dumpen via urine:
https://en.wikipedia.org/wiki/Canagliflozin

On topic: Backups zijn echt niet voldoende. Alles moet een verificatie code hebben per bestand, per geheel, per alles. Zoals anderen ook melden, een slim randsomware sluipt langzaam in al je backups, het is er niet op 1 plotseling moment, het sluipt erin. En via Google vind je al berichten dat steeds meer ziekenhuizen betalen, en zelfs de FBI heeft al bitcoins betaald.
01-09-2016, 02:28 door Anoniem
@Anoniem 30-08-2016 20:16 uur. Bedankt voor uw uitgebreide reactie.
Bitcoins is voor mij geen echt geld, dus wat moet ik daarmee? De FBI betaalt waarschijnlijk omdat ze de bron willen aanpakken, neem ik aan.
Dit terzijde. Ik meende, of het ook Radar was of voor de radio, weet ik niet meer, dat er werd gezegd dat met name met antipsychotica en/of antidepressiva de leugen erin wordt gehouden dat er een stofje in je hersenen zou ontbreken en dat je daarom je hele leven dus dat medicijn zou moeten blijven slikken. Terwijl het helemaal niet duidelijk is om welk stofje het nu gaat en daar kom je ook niet zo gauw achter. Het schijnt een leugen te zijn die men blijft volhouden vanaf de jaren vijftig vorige eeuw. Ik vind dit wel bizar.
Of het zin heeft om een arts kapot te procederen weet ik niet, als die een fout maakt. Als de arts de fout erkent, dan kan hij wel eerder verder als arts dan een arts die zijn fouten ontkent en dan zal er eerder een rechtszaak zijn en raakt hij zijn bevoegdheid wellicht kwijt als arts. Als een arts herhaaldelijk fouten maakt is dat zeker wel iets om een rechtszaak te beginnen.
01-09-2016, 08:07 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-09-2016, 08:08
[Verwijderd]
01-09-2016, 18:16 door karma4
In de VS is epic systems de grote speler. Je kunt het zien als een stap naar een de facto systeem voor ERP zoals sap.
Dat is een combinatie van desktops en servers dat er bij betrokken wordt. Van alles door elkaar.
Het beheer en kwetsbaarheid is wat anders, dat zou meegenomen horen te worden. Beschikbaarheid integriteit en veiligheid wordt als lastige kostenpost gezien.
Kun we blijven zeuren over een OS maar dan zie je dat echte probleem niet en maak je enkel meer onduidelijkheid.]/quote]
Door Muria: Ik kop in: WinWare
Niet meer koppen medisch onderzoek heeft aangetoond dat het slecht is voor wat in je hoofd zit.
Als je links wilt hebben, het is niet epic, in 2007 McKesson en 2013 allscripts http://www.healthcare-informatics.com/news-item/appalachian-healthcare-deploys-ehr - http://www.prnewswire.com/news-releases/appalachian-regional-healthcare-system-activates-allscripts-electronic-health-record-219389031.html De belsissers kijken niet naar de techniek en de security. het gaat op heel andere gronden.

Als het "systeem" weet kun je beter nagaan wat daar speelt. https://www.advisory.com/daily-briefing/2014/03/14/hospitals-rank-their-favorite-ehr-systems en https://www.securelink.com/wp-content/uploads/2014/10/SL_CaseStudy_Allscripts_v4.pdf. Hmmm browser based ...
01-09-2016, 23:16 door Anoniem
Wie betaalt de Veerman?
RFID-Systeem?
Onderhuidse chip?
Is dat de toekomst?
Of is het flauwekul?
RFID staat voor Radio Frequency Identity.
Machts- en controlesysteem op wereldniveau neemt steeds duidelijkere vormen aan volgens talloze you tube-videofilmpjes. Speculaties zijn niet bij te slepen. Het betalingssysteem met al de chips en de RFID is daar onderdeel van als we de you tube-filmpjes mogen geloven.
Amerika begint en Europa volgt.
Is 'The New World Order' een fabeltje of al een feit?

Global Systems?
A New World Order?
A New World Government?
A New World Religion?
One New World Power System?
A New World Healthy Care? With RFID controle?
With a chip? Just like chipping animals, cats, dogs and sheep and cows etc.

We are human beings!
We are no robots!
I am not a robot.
I do not want to be a robot. Never!

Do you want to be a robot or don't you?

What's going on?

Awake !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.