image

Zuid Koreanen klagen Microsoft aan vanwege Slammer worm

donderdag 8 mei 2003, 12:07 door Redactie, 6 reacties

Als teken van een groeiende frustratie bij gebruikers over de slechte veiligheid van veel software programma's heeft een burger groepering in Korea Microsoft aangeklaagd vanwege de Slammer worm. Niet alleen Microsoft moet voorkomen, ook een Koreaanse ISP en het ministerie van Informatie moeten in de rechtzaal verschijnen. De groep had al een aantal maanden geleden gedreigd met een rechtzaak, maar heeft deze nu pas ingediend. De aanklacht is gebaseerd op de "Product Liability Act" van Korea, waarin consumenten bedrijven en fabrikanten aan kunnen klagen als men schade heeft opgelopen door hun produkten. (Eweek)

Reacties (6)
09-05-2003, 11:20 door Anoniem
ik hoop echt dat korea wint.. dit soort dingen zorgen ervoor dat microsoft zn producten beter zal testen in het vervolg
11-05-2003, 22:37 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
ik hoop echt dat korea wint.. dit soort dingen zorgen ervoor dat microsoft zn producten beter zal testen in het vervolg

Is het niet de maker van Slammer die de schade heeft aangericht? Het lijkt me onmogelijk om zo'n zaak te winnen.
Het slot op mijn deur is ook niet feilloos, en ik zou het denk ik niet winnen als ik Lips aanklaag en verantwoordelijk stel als ik een inbraak gehad heb. De inbreker wel, als ik hem kan pakken.
Misschien een kromme analogie, maar ik kan even niet op iets beters komen.

Ik denk dat als Microsoft inderdaad zo'n zaak zou verliezen het een slechte zaak zou zijn. Dan worden straks ook kleinere software bedrijven aangepakt. Dan durft misschien niemand meer programma's uit te brengen met meer inhoud dan notepad.exe.
12-05-2003, 09:00 door Anoniem
En als jij van dat bekende merk sloten een hele serie _gecertificeerde_ inbraakvrije sloten gekocht hebt, en plotseling blijkt dat de fabrikant 'vergeten' is je te vertellen dat een paperclip genoeg is om het slot te openen.

Ga je dan alleen achter dat koter met die paperclip aan als je toko is leeggejat ?
12-05-2003, 09:25 door Anoniem
LOL, ehm... ja? Hij is toch degeen die heeft ingebroken? En als hij klein genoeg is dan durf ik dat ook nog.
12-05-2003, 12:36 door Anoniem
Originally posted by Verminus
LOL, ehm... ja? Hij is toch degeen die heeft ingebroken? En als hij klein genoeg is dan durf ik dat ook nog.
Daar ben ik het mee eens, de persoon die de schade doet moet aangepakt worden. In theory zouden we niet eens een slot nodig moeten hebben.

Daarbij is 100% beveiliging een droom, mensen zij erg creatief als het om oplossen van problemen gaat, ook inbrekers.

Je kan niet de verantwoordelijkheid gaan leggen bij de persoon die het slot maakt, maar die moet je houden bij de persoon die toch inbreekt.

Kijk naar Mercedes, al die dure electronische beveiligingen. Seutels die door lasers gesneden worden met encrypted key codes erin gebouwd, onmogelijk om te stelen.
En vervolgens worden die sleutels massaal nagemaakt en de autos als nog gestolen. Ik vind dat niet de schuld van Mercedes.
Natuurlijk kan je iets nalatigheid noemen. Als de maker van het slot weet dat het slecht is, moet hij het je niet verkopen.
Dus tenzij bewezen kan worden dat Microsoft op de hoogte was van elke security hole, lijkt het me sterk dat zo'n rechtzaak gewonnen kan worden.
12-05-2003, 12:38 door Anoniem
Oh, en niet te vergeten natuurlijk:
Elk slot word zo ontworpen dat hij open kan zonder de juiste sleutel, want de meeste mensen raken die wel weer een keer kwijt.
Zou ook niet prettig zijn als je je gevel moet afbreken om je huis in te komen als je 'weer eens' je sleutel kwijt bent ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.