image

Avast verzamelt locatie 1,8 miljoen wifi-netwerken

woensdag 31 augustus 2016, 14:40 door Redactie, 0 reacties

Het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast heeft de afgelopen maanden de locatie van meer dan 1,8 miljoen wifi-netwerken wereldwijd in kaart gebracht en dagelijks komen er 10.000 nieuwe draadloze netwerken bij, om die vervolgens met gebruikers van de eigen "wifi-vind" app te delen.

De netwerken zijn zowel door Avast zelf als gebruikers van de gratis Wi-Fi Finder-app toegevoegd. Hoe meer mensen de app gebruiken, des te groter de database met de locatie van wifi-netwerken zal worden. Gebruikers kunnen wifi-netwerken namelijk zelf toevoegen en beoordelen. Naast het aanbieden van beschikbare wifi-netwerken test de app ook de snelheid van het wifi-netwerk en voert een veiligheidscheck uit.

Volgens Avast moet de app gebruikers helpen met het vinden van wifi-netwerken om zo kosten voor mobiel dataverkeer te voorkomen. Voor Androidgebruikers is er een nieuwe versie van de app met verschillende verbeteringen uitgebracht die via Google Play is te downloaden. De app is ook voor iOS beschikbaar, alleen deze lijkt nog niet te zijn bijgewerkt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.