image

CSR: Nederland moet meer in cyberveiligheid investeren

dinsdag 6 september 2016, 13:11 door Redactie, 0 reacties

Nederland moet meer investeren in cyberveiligheid omdat anders onze concurrentiepositie en economie in het geding komen, zo stelt de Cyber Security Raad, een onafhankelijk adviesorgaan van het Kabinet dat uit vertegenwoordigers van publieke en private organisaties en de wetenschap bestaat.

Volgens de Raad loopt de Nederlandse economie serieus risico als cybersecurity niet hoger op de agenda komt bij overheid, bedrijfsleven en burgers. "Het moet een normaal onderdeel zijn van al ons dagelijks handelen, net zoals we op onze fysieke veiligheid letten. Publieke en private partijen moeten daar veel meer op inzetten en op investeren", aldus de CSR. Die stelt dat sloten op deuren, alarmsystemen en camera's niet meer uit het fysieke domein zijn weg te denken, maar dat dit digitaal nog niet wordt gedaan.

"Een groot gedeelte van ons leven speelt zich digitaal af en veel mensen hebben digitaal meer geld en gegevens te beschermen dan dat ze in huis hebben. Voor veel mensen is cybersecurity nog een ver-van-mijn-bedshow", merkt de Raad op. Toch kunnen cyberaanvallen directe invloed op zowel burgers, bedrijfsleven als overheid hebben. Om ervoor te zorgen dat de digitale wereld veilig en vertrouwd blijft roept de CSR op tot actie. "Publieke en private partijen zullen meer de handen ineen moeten slaan om cybersecurity hoog op de agenda te krijgen binnen overheid en bedrijfsleven, en ook bij burgers. Investeringen zijn nodig om bestaande initiatieven uit te breiden en nieuwe op te starten, om zo de digitale toekomst van ons land veilig te stellen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.