image

Britse bank laat klanten rekening via selfie openen

dinsdag 6 september 2016, 14:22 door Redactie, 7 reacties

De Britse HSBC-bank heeft een nieuwe identificatiemethode uitgerold voor klanten die een rekening bij de bank willen openen. Via een mobiele app wordt een foto van de klant gemaakt, die vervolgens wordt vergeleken met de foto op het identiteitsbewijs dat de klant heeft geupload, zoals een rijbewijs of paspoort.

"Door het verificatieproces van de identiteit te vereenvoudigen kunnen we onze klanten tijd besparen en rekeningen sneller openen", zegt Richard Davies van HSBC. "We verwachten dat het gemak en de snelheid van een selfie de standaard verificatiemethode voor onze klanten wordt, die niet langer bij een kantoor langs moeten om het proces af te ronden." Bijna de helft van alle rekeningen bij de bank wordt inmiddels via internet geopend. Drie jaar geleden ging het nog om 10%.

Reacties (7)
06-09-2016, 16:29 door Anoniem
/me gaat snel op zoek naar identiteitsbewijzen op het internet!
06-09-2016, 16:58 door Anoniem
Tja.....hoeveel makkelijker kan fraude worden...
06-09-2016, 18:04 door karma4
Inderdaad een ongelooflijke denkfout dat een geuploade identiteitsbewijs niet gefalsificeerd kan zijn.

Als ze een betrouwbare bron ter vergelijk nodig hebben dan is het door de overheid opgeslagen pasfoto met bsn de weg. Validatie met een brief uit het brp en je hebt een onafhankelijke factor ter bevestiging.

Een selfies kan nooit verder gaan dan de aanname dat de persoon overeenkomt met het id. Wat gebeurt er met onvermijdelijke fouten in de aanname?

Er zijn hier in nl zelfs Kamervragen gesteld over identiteitsdiefstal waarbij het weten van een bsn als het bewijs gezien werd. De gefalsificeerde id in het spel is buiten schot gebleven.
06-09-2016, 20:17 door Anoniem
Het wordt hoe langer hoe gekker met het digitale verkeer, als ik dit zo bekijk. Soms staan er meerdere personen op een selfie en niet iedereen heeft zijn/haar eigen foto op een smartphone staan. Ik vind het maar raar.
07-09-2016, 10:10 door Anoniem
Kan al een tijdje zo bij ABN AMRO.
07-09-2016, 10:28 door Anoniem
Hangt er beetje van af wat ze onder selfie verstaan, maar als het gewoon een foto is, kan je toch een gestolen ID opsturen en vervolgens bij het maken van de selfie een foto van die persoon voor de camera houden?

Er zijn wel apps die herkennen, maar dat zal ook wel te spoofen zijn
07-09-2016, 13:52 door Anoniem
Bunq doet ook aan dat feestje mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.