image

Google biedt webmasters meer info over schadelijke content

woensdag 7 september 2016, 13:28 door Redactie, 1 reacties

Google is begonnen om webmasters meer informatie over schadelijke content op hun websites te geven, zoals malware, schadelijke downloads en misleidende pagina's. Via Safe Browsing zoekt Google naar allerlei kwaadaardige en gehackte websites om internetgebruikers te waarschuwen.

Bij het bezoeken van een dergelijke website krijgt de gebruiker een melding van de browser dat de opgevraagde pagina bijvoorbeeld malware bevat of een phishingpagina is. Webmasters die hun website bij de Search Console van Google hebben aangemeld krijgen in het geval Safe Browsing een probleem op hun website aantreft informatie, zoals de locatie van de kwaadaardige bestanden.

De informatie is nu verder uitgebreid, waarbij de zes problemen die Safe Browsing kan aantreffen, zoals malware, misleidende pagina's, schadelijke downloads en ongewone downloads, in meer detail worden besproken, alsmede oplossingen om ze te verhelpen. Op deze manier zouden webmasters hun websites sneller kunnen opschonen.

Image

Reacties (1)
09-09-2016, 15:39 door sabofx
Tja... dan kan het ook niet lang meer duren voordat oome google ook 'illegale' downloads gaat rapporteren.
Weet niet of we hier met z'n allen nou op zitten te w8en...
Want wie bepaald wat wel en niet schadelijk is? Indien google dezelfde false positives genereert als menig virus scanner dan is tooltje wat niet officieel gesignde code heeft direct verdacht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.