image

Bedrijf verkoopt usb-stick die opzettelijk computers vernielt

vrijdag 9 september 2016, 11:01 door Redactie, 6 reacties

Een bedrijf uit Hong Kong heeft een usb-stick ontwikkeld genaamd USB Killer die opzettelijk computers en andere hardware vernielt waarop het apparaatje wordt aangesloten. Volgens de ontwikkelaars is de USB Killer gemaakt om de overspanningsbeveiliging van apparatuur te testen.

Om dit te doen zal USB Killer wanneer aangesloten de condensatoren opladen en vervolgens ontladen. Deze laad- en ontlaadcyclus wordt continu herhaald totdat het apparaat wordt verwijderd. "Onbeschermde apparatuur" wordt volgens de ontwikkelaar hierdoor meteen en permanent beschadigd. De ontwikkelaars waarschuwen wel dat de USB Killer geen speelgoed is en alleen als testapparaat wordt verkocht.

Ook nemen de ontwikkelaars geen verantwoordelijkheid voor enige schade die met het apparaat wordt aangericht, zowel onbedoeld als opzettelijk. De USB Killer kost 50 euro en is inmiddels niet meer op voorraad. Eind vorig jaar ontwikkelde een Russische onderzoeker al een usb-stick die computers kan beschadigen. Hieronder een demonstratievideo van de USB Killer.

Image

Reacties (6)
09-09-2016, 13:01 door Anoniem
Ideaal voor mee op reis.
Spullen weg?
Dan is de meegejatte stick de bonus voor de hebbert.
Komt ervan als je met je fikken aan de spullen van een ander zit.
09-09-2016, 15:51 door Anoniem
Door Anoniem: Ideaal voor mee op reis.
Spullen weg?
Dan is de meegejatte stick de bonus voor de hebbert.
Komt ervan als je met je fikken aan de spullen van een ander zit.

Inderdaad mijn idee.
09-09-2016, 17:13 door Anoniem
50 euro voor iets wat 1 euro kost.
Zo dom maar wel kassa, 1 x USB aanluiting + 1 x 555 timer.
10-09-2016, 03:10 door Anoniem
De mensen zullen wel niet in de rij staan.... Voor veel minder geld heb je immers usb sticks die je apparatuur niet sloopt en waar je ook nog eens 32 GB data (of meer) op kwijt kan.
12-09-2016, 13:29 door Anoniem
Wat van de computer beschadigt hij dan precies? Genoeg om er zeker van te zijn dat als de dief van je spullen die USB stick in jouw computer steekt, er geen toegang tot je bestanden mogelijk is? Of blaast hij alleen de voeding op?
12-09-2016, 14:46 door Leen_T
Ondanks de zeer sympathieke gesuggereerde toepassing, zal ik zo'n ding toch maar niet kopen. Kwestie van tijd voordat ik zelf zo'n stick in een poortje stop. Tenzij ik met hoofdletters opzet USB-KILLER, maar dat is dan om andere reden weer
onhandig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.