image

IDC: Europa besteedt 7 miljard aan beveiligingssoftware in 2020

vrijdag 9 september 2016, 15:31 door Redactie, 2 reacties

West-Europa zal over vier jaar 7 miljard dollar aan beveiligingssoftware uitgeven, zo voorspelt marktvorser IDC. Vorig jaar werd de 5 miljard dollar al gepasseerd. De groei van de uitgaven wordt volgens IDC door drie zaken veroorzaakt, zoals de groei en complexiteit van het aantal aanvallers.

Een andere reden is dat Europese bedrijven aan allerlei wetgeving voor security en privacy moeten voldoen, waaronder de Europese databeschermingswetgeving. Als laatste speelt het groeiende aantal Internet of Things-initiatieven van West-Europese bedrijven een rol. "De schaal en omvang van het dreigingslandschap blijft de reacties van de markt overtreffen", stelt IDC. Volgens de marktvorser zal de markt voor beveiligingssoftware dan ook blijven groeien, mede door bedrijven die naar oplossingen voor het voorkomen van datalekken zoeken.

Reacties (2)
09-09-2016, 18:24 door karma4
A fool met een tool still is a ...
Ja leuk een grote commerciële markt voor tools. Ik zou graag eerst de focus willen zien op de doelen.
10-09-2016, 11:41 door Anoniem
Lullig dan dat de meeste producten nog zo veel vulnerabilities hebben. Ze kunnen het beter in kundig personeel investeren. Veel problemen zijn te verhelpen door kundig beheer en design/implemenatie. Voor de rest monitoring en deugdelijke opvolging van incidenten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.