image

Ruim vijf jaar cel voor Brit die goudhandelaar hackte

dinsdag 13 september 2016, 16:21 door Redactie, 0 reacties

Een 25-jarige Brit is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en 4 maanden wegens het hacken van een goudhandelaar, waardoor zijn handlangers zendingen van goudstaven konden onderscheppen. Door de handelaar te hacken kreeg hij toegang tot de gegevens van klanten die goud hadden besteld.

Het ging onder andere om het trackingnummer van de levering. Vervolgens probeerden zijn drie handlangers het pakketje te onderscheppen door zich als de geadresseerde voor te doen. In één geval mislukte dit, doordat de postbode de geadresseerde kende en weigerde het pakketje af te staan. De verdachten wisten, of probeerden, zes pakketten met een geschatte waarde van omgerekend 103.000 euro te stelen, zo meldt de Britse politie.

Het gestolen goud werd aan een juwelier in Londen doorverkocht. Eén van de handlangers van de hackende Brit kreeg een gevangenisstraf van 22 maanden. De ander een taakstraf van 200 uur en het betalen van omgerekend zo'n 1200 euro. De derde handlanger werd tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.