image

Belgische politie waarschuwt voor data verzamelen Google

woensdag 14 september 2016, 10:28 door Redactie, 6 reacties

De Belgische politie heeft op de eigen website gewaarschuwd voor de manier waarop Google allerlei gegevens over gebruikers verzamelt, aangezien de internetgigant dit op "verdoken wijze" doet. Volgens de waarschuwing komt Google via Androidtelefoons en -tablets veel over mensen te weten.

Om de verzameldrift te beteugelen wijst de Belgische politie daarom naar een nieuwe optie van Google-accounts genaamd "mijn activiteit". Hiermee krijgen gebruikers inzicht in welke gegevens Google over hen heeft verzameld en kunnen privacyinstellingen worden aangepast. "En u zou wel eens zeer verrast kunnen zijn over de hoeveelheid verzamelde informatie", aldus de Belgische politie. Die wijst erop dat gebruikers hun gegevens kunnen wissen en de registratie van activiteiten kunnen blokkeren.

Reacties (6)
14-09-2016, 11:29 door Anoniem
Verschiet mij daar nu echt van?

Ik dacht dat het al algemeen geweten was dat Google alles in kaart probeerde te brengen.

Je kan geen site benaderen of je ziet er 'google analytics' opstaan.

Echt wakker lig ik er niet van want gebruik die Google maar raar of zelden.
14-09-2016, 11:35 door Anoniem
Gegevens wissen? Registratie van activiteiten blokkeren? Geldt dat ook voor de informatie verzameld door google hackers, op nagenoeg elke website die je bezoekt?
14-09-2016, 13:16 door Anoniem
Ik vraag me altijd af of 'verwijderen' alleen maar betekent dat ik de informatie niet meer te zien krijg, of dat de informatie daadwerkelijk verwijderd wordt.
14-09-2016, 13:35 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:..knip..Je kan geen site benaderen of je ziet er 'google analytics' opstaan..knip..

Kun je uitschakelen met No-script.
Ook hier op Security.nl verandert uitschakelen niets aan de functionaliteit van de pagina, tenminste: ìk ken geen andere voorbeelden waar er door uitschakelen wèl een probleem ontstaat.
14-09-2016, 15:07 door Anoniem
En hoe zit dat dan met Google Chrome browser?
15-09-2016, 22:02 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vraag me altijd af of 'verwijderen' alleen maar betekent dat ik de informatie niet meer te zien krijg, of dat de informatie daadwerkelijk verwijderd wordt.
De informatie wordt natuurlijk niet echt verwijderd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.