image

Waarschuwing voor Internetworm Fizzer

maandag 12 mei 2003, 14:42 door Redactie, 1 reacties

Verschillende anti-virus bedrijven waarschuwen voor de verspreiding van een nieuwe mass-mailer Internetworm met de naam Fizzer (ook bekend als W32/Fizzer@MM, W32/Fizzer.A, W32/Fizzer-A en I-Worm.Fizzer). De worm heeft een medium risico aanduiding gekregen, maar toch waarschuwt men voor de hoge distributie en schade potentie. Fizzer verspreidt zich via e-mail, P2P netwerken en IRC en kan zichzelf updaten via een geocities website. De worm is het eerst ontdekt in Azie, maar het lijkt alsof hij ontworpen is door iemand uit Zuid Duitsland (of iemand met goede kennis van het Duits). Dit vanwege het gebruikte dialect in de onderwerp regel. Virusscanners die zijn geupdate zouden de worm moeten herkennen, hoewel Fizzer bepaalde virusscanners kan uitschakelen. Meer info is te vinden op deze en deze pagina.

Reacties (1)
13-05-2003, 18:13 door Donz
Heb hem gister al een infectie van dat virus gevonden op het netwerk, dus het versprijd snel. Gelukkig vond ik de sporen van het virus snel in de firewall logs door records van niet geautoriseerde uitgaande verbindingen.

Las trouwens dat hij zichzelf probeert te updaten via een geocities webpagina.
Weet iemand trouwens waarom ze daar niet gewoon een dummy op plaatsen zodat het zichzelf deactiveerd? Dan lost het probleem zichzelf op...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.