image

FBI vraagt ransomware-slachtoffers om aangifte

vrijdag 16 september 2016, 09:59 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft slachtoffers van ransomware opgeroepen om aangifte te doen, zodat de opsporingsdienst de impact van ransomware op Amerikaanse slachtoffers in kaart kan brengen. Ransomware krijgt veel aandacht in de media en regelmatig publiceren beveiligingsbedrijven allerlei statistieken.

Volgens de FBI is het echter lastig om het werkelijke aantal slachtoffers vast te stellen, omdat veel infecties niet worden gemeld. Een mogelijke reden is volgens de opsporingsdienst dat slachtoffers niet weten dat ze aangifte kunnen doen of bij welke partij. Ook zouden slachtoffers mogelijk denken dat hun zaak niet interessant genoeg voor de politie is. Verder zouden privacy, imagoschade, de meldplicht voor datalekken en schaamte een rol kunnen spelen.

Ook mensen en organisaties die het probleem oplossen, door te betalen of een back-up terug te zetten, zouden mogelijk niet naar de politie stappen. Ongeacht het resultaat van de infectie worden ransomware-slachtoffers toch gevraagd aangifte te doen. Hierdoor hoopt de FBI meer inzicht in ransomware te krijgen en informatie die in lopende ransomware-onderzoeken kan worden gebruikt.

In het geval van een aangifte vraagt de FBI om de datum van de infectie, de ransomware in kwestie, om wat voor organisatie het gaat, hoe de infectie zich voordeed, het bedrag dat moet worden betaald, het bitcoin wallet-adres van de aanvaller, hoeveel losgeld er is betaald, de totale schade door de ransomware-infectie en een verklaring van het slachtoffer over de gevolgen van de aanval.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.