image

OpenSSL stopt met aanbieden van downloads via ftp

vrijdag 16 september 2016, 11:58 door Redactie, 4 reacties

De beheerders van OpenSSL hebben laten weten dat ze binnenkort stoppen met het aanbieden van downloads via de ftp-server ftp.openssl.org. "Over een aantal weken zullen we de ftp-toegang tot tarballs en snapshots uit de lucht halen", meldt Rich Salz van het OpenSSL-team via de OpenSSL-mailinglist.

Een reden voor de maatregel wordt niet gegeven. OpenSSL is één van de meest gebruikte software voor het versleutelen van internetverbindingen, bijvoorbeeld tussen websites en hun bezoekers. OpenSSL-versies die via de website zelf worden aangeboden gaan via https, dat in tegenstelling tot ftp wel is versleuteld. Vanwege de maatregel krijgen beheerders het advies om scripts aan te passen die via de ftp-server nieuwe OpenSSL-versies downloaden, aangezien die straks niet meer zullen werken.

Reacties (4)
16-09-2016, 12:36 door Anoniem
Wat zijn de significante voordelen om het alleen over https aan te bieden en niet over http en/of ftp? Ben bang dat veel mensen denken dat als ze het over https binnenhalen dat het dan goed is.
16-09-2016, 12:38 door Anoniem
Wellicht dat de downloads dan wel via SCP beschikbaar worden gesteld?
16-09-2016, 13:10 door Anoniem
Logisch toch, niemand gebruikt https://nl.wikipedia.org/wiki/FTP_over_SSL en zonder 'SSL' staat het een beetje vreemd voor OpenSSL om het aan te bieden.

W.
16-09-2016, 15:19 door Anoniem
Ik denk eerder dat het te maken heeft met het feit dat via HTTP of FTP een sessie kan worden overgenomen, waarna men iemad de verkeerde spullen doorgeeft
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.