image

Student in VS opgepakt wegens hack cijfersysteem universiteit

vrijdag 23 september 2016, 10:38 door Redactie, 5 reacties

In de Verenigde Staten is een student van de Kennesaw State University opgepakt wegens het hacken van het cijfersysteem van de universiteit en het aanpassen van examencijfers. Volgens de politie zou de student de cijfers van hemzelf en vier andere studenten hebben aangepast.

Ook wordt de man verdacht van het stelen van persoonsgegevens van zowel medestudenten als drie hoogleraren. De student zou de accounts van een hoogleraar hebben gebruikt om gevoelige informatie te bekijken, zoals werkverleden, kredietoverzicht, financiële status en medische gegevens. Tevens zou de student de wachtwoorden en gebruikersnamen van tenminste 36 faculteitsmedewerkers hebben opgeslagen.

Hoe de student dit heeft gedaan laat televisiezender Fox 5 niet weten, maar het lijkt alsof er een keylogger is gebruikt. In de Verenigde Staten komt het vaker voor dat leerlingen en studenten via een keylogger toegang tot het schoolsysteem weten te krijgen. Eerder dit jaar werden er keyloggers op computers van de Avans Hogeschool aangetroffen.

Reacties (5)
23-09-2016, 14:48 door Anoniem
Het spijt mij zeer, maar als dit inderdaad veroorzaakt is door een keylogger, heeft de school ongetwijfeld z'n voordeuren wagenwijd open gehad...
Beetje het afschuiven van verantwoordelijkheid, zo.
23-09-2016, 16:16 door Anoniem
Voordeur open of niet, dat geeft je nog steeds niet het recht om de situatie voor eigen gewin te misbruiken. Heeft niets te maken met het afschuiven van verantwoordelijkheid.
23-09-2016, 23:32 door [Account Verwijderd]
In ons kleine landje gebruiken de meeste scholen 2-factor authenticatie voor cijfer systemen zoals SOM.
Tenzij de token of smartphone gestolen wordt hebben studenten geen enkele kans.
25-09-2016, 14:32 door Anoniem
@Anoniem 14:48: Ik snap niet wat een keylogger in een universiteit met een voordeur te maken heeft.
27-09-2016, 09:50 door Anoniem
Je stelling is niet relevant. Het mag gewoon niet. Punt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.