image

Keyloggers op computers Avans Hogeschool gevonden

zaterdag 2 april 2016, 06:02 door Redactie, 0 reacties

Op computers van de Avans Hogeschool zijn kort achter elkaar twee hardwarematige keyloggers gevonden waarmee toetsaanslagen van gebruikers konden worden opgeslagen. Dat blijkt uit een brief die Avans aan de medewerkers heeft gestuurd, zo meldt Punt, het magazine van de hogeschool.

De hogeschool laat weten dat de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) technische maatregelen wil nemen om te voorkomen dat toetsenborden van computers kunnen worden losgemaakt om er zo een keylogger tussen te plaatsen. Via een e-mail vraagt de hogeschool aan iedereen om alert te zijn. "Zie je bijvoorbeeld dat iemand aan de achterkant van een pc bezig is met de bekabeling? Meld dit dan bij de ICT-helpdesk op de locatie waar je je bevindt", aldus de e-mail.

Verder krijgen werknemers en studenten het advies om voor het gebruik van een computer eerst te controleren dat er geen keylogger is aangesloten. In november 2012 werd er ook al eens een keylogger aangetroffen bij Avans in Den Bosch. Een student werd hiervoor van school gestuurd, maar hij ontkende en ging met succes tegen de school in beroep.

Vorige week waarschuwde een Canadese universiteit nog dat er hardwarematige keyloggers op computers in de openbare bibliotheken waren aangetroffen. Na de ontdekking werden alle publieke desktops op de locaties gecontroleerd. Ook neemt de universiteit maatregelen en zal nu regelmatig visuele controles uitvoeren. Tevens kreeg het publiek het advies om op te letten als ze de openbare computers gebruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.