Op computers van de Avans Hogeschool zijn kort achter elkaar twee hardwarematige keyloggers gevonden waarmee toetsaanslagen van gebruikers konden worden opgeslagen. Dat blijkt uit een brief die Avans aan de medewerkers heeft gestuurd, zo meldt Punt, het magazine van de hogeschool.
De hogeschool laat weten dat de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF) technische maatregelen wil nemen om te voorkomen dat toetsenborden van computers kunnen worden losgemaakt om er zo een keylogger tussen te plaatsen. Via een e-mail vraagt de hogeschool aan iedereen om alert te zijn. "Zie je bijvoorbeeld dat iemand aan de achterkant van een pc bezig is met de bekabeling? Meld dit dan bij de ICT-helpdesk op de locatie waar je je bevindt", aldus de e-mail.
Verder krijgen werknemers en studenten het advies om voor het gebruik van een computer eerst te controleren dat er geen keylogger is aangesloten. In november 2012 werd er ook al eens een keylogger aangetroffen bij Avans in Den Bosch. Een student werd hiervoor van school gestuurd, maar hij ontkende en ging met succes tegen de school in beroep.
Vorige week waarschuwde een Canadese universiteit nog dat er hardwarematige keyloggers op computers in de openbare bibliotheken waren aangetroffen. Na de ontdekking werden alle publieke desktops op de locaties gecontroleerd. Ook neemt de universiteit maatregelen en zal nu regelmatig visuele controles uitvoeren. Tevens kreeg het publiek het advies om op te letten als ze de openbare computers gebruiken.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als hostingbedrijf krijgen wij steeds vaker klachten dat een website van een klant ten onrechte persoonsgegevens publiceert of ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.