image

Microsoft breidt beloningsprogramma voor Edge-lekken uit

zondag 2 oktober 2016, 08:24 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft beloningsprogramma voor hackers en onderzoekers die kwetsbaarheden in de Edge-browser ontdekken en rapporteren verder uitgebreid. In eerste instantie werden alleen bugmeldingen beloond waardoor een aanvaller het onderliggende systeem zou kunnen overnemen.

"Aangezien security continue inzet vereist en geen bestemming is, geven we op bepaalde momenten het verkrijgen van andere kwetsbaarheden prioriteit", aldus Crispin Cowan van Microsoft. Ook spoofinglekken, kwetsbaarheden in het Chakra-onderdeel van de browser en beveiligingslekken die het mogelijk maken om de Same Origin Policy te omzeilen worden nu beloond.

Onderzoekers kunnen een maximale beloning van 15.000 dollar ontvangen. Het beloningsprogramma loopt tot 15 mei volgend jaar. Onderzoekers die eerder bijvoorbeeld een spoofinglek of een manier om de Same Origin Policy te omzeilen naar Microsoft stuurde zullen alsnog een beloning krijgen. Eerder deze week liet Microsoft weten dat Edge minder kwetsbaarheden dan Chrome en Firefox bevat.

Reacties (2)
02-10-2016, 18:49 door Anoniem
Tjakkaa!
04-10-2016, 07:59 door Anoniem
Edge? Edge?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.