/dev/null - Overig

Hackforums.net

03-10-2016, 20:42 door Anoniem, 10 reacties
Crimineel en offline halen ja of nee?
Reacties (10)
04-10-2016, 08:47 door Ron625
Wat is er crimineel aan hacken?
Je mag altijd controleren, of de deur op slot zit.
Alleen binnen gaan, wanneer de deur niet op slot zit, dat mag niet.
04-10-2016, 08:52 door Anoniem
Door Anoniem: Crimineel en offline halen ja of nee?
Waarom zet je er niet bij wat je er zelf van vindt en waarom ?
Dit is wel erg gemakkelijk.
04-10-2016, 09:03 door Anoniem
Door Anoniem: Crimineel en offline halen ja of nee?
er is een groot verschil tussen black-hackers and white-hackers (heeft niest met huidskleur te maken), weet jij het verschil
04-10-2016, 10:08 door Anoniem
Bedankt voor de site! Was al op zoek naar zoiets.
04-10-2016, 12:47 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 04-10-2016, 13:29
[Verwijderd]
04-10-2016, 13:23 door Anoniem
deze site bestaat al jaren, ben er al jaren lid van en er is opzich niks mis mee
Ik als it'er probeer graag dingen uit, dus ook bijvoorbeeld het opzetten van een botnetwerk,aldenwel lokaal zonder aangeknoopte internet verbinding.
Je kan wel je netwerk beveiligen met welke firewalls en policies dan ook, maar weet jij hoe je een exploit toepast ?
Nee waarschijnlijk niet, nou dit word je daar haarfijn uitgelegd.
Je krijgt zo meer kennis van netwerken, dit levert jouw dus alleen maar meer kennis op wat je weer kan gebruiken in het dagelijks leven/ werk
04-10-2016, 15:00 door Anoniem
We zien wel weer in deze draad hoe of de algemene opinie over hackers fijntjes is gemanipuleerd door diegenen die individu of massa liever dom houden. Het beeld dat "men" van hackers dient te hebben is dat van een kwaadaardig, onbetrouwbaar individu, die toevallig op digitaal niveau met wat meer hersens is uitgerust, dan de massa.

Er is nogal wat onderscheid. Degenen, die hamers hanteren, doen dit ook niet allemaal eender. Er bestaan lieden die er de meest verfijnde en kunstzinnige beelden mee scheppen. Er zijn ook figuren, die er op de meest beestachtige wijze misdrijven mee bedrijven. Tussen die twee uitersten ligt een wereld van verschil.

Er is de ethisch hacker (onderzoeker) die netjes toestemming vraagt om iets legitiem op onveiligheid te kunnen testen en zo verbeteringen aandragen en zo'n figuur leest bovenstaande link-informatie ook graag en is ook op zoek naar "dorks" bijvoorbeeld. Hij heeft het veel moeilijker als zijn kwaadaardige tegenhanger omdat hij met een heel manuaal in de hand een systeem moet zien te beveiligen tegen van alles en nog wat en is vaak degene met de vinger in de spreekwoordelijke dijk tegen een piepklein bug gaatje.

Zijn kwaadaardige tegenhanger heeft het veel en veel gemakkelijker, hij hoeft maar dat piepklein gaatje te vinden om zich digitaal doorheen te wurmen en sluipt binnen, te vergelijken met de insluiper, die door het digitale wc-raampje glipt of kijkt of er geen kerntrekbeveiliging in de deurslot-cilinder zit.

Tussen puisterige script-kiddie (wannabee gelegenheidshacker en defacer) en de goed opgeleide ethisch hackende beveiligingsexpert ligt nogal een wereld van verschil. Tussen Chaos computerclub lid en gecertificeerd onderzoeker vaak ook. Hoewel de eerste een heel ethische en verheven wereldverbeteraar kan zijn en de tweede in dienst van misleidende commercie.

Natuurlijk houdt de wereld van DRM, de beschermers van copyright en gevestigde belangen en de protectionistische monopolistische groot-data-graaier liefst het beeld dat jij van een hacker schetst in stand. Voor hen hoeft innovatieve ontwikkeling niet en resource hacking moet niet kunnen. Mammon is hun enige inspiratiebron.

Mensen die de echte hackers zoals F.R.A.V.I.A hebben gekend, denk ook aan de nog levende Giorgio Maone van NoScript (ja, ook een voormalig hacker) hebben echter een totaal ander beeld van hacken en informatieve sites als die jij ten toon spreidt.

F.R.A.V.I.A. stelde overigens altijd dat de doorknede Interweb en diepweb zoeker tien keer gevaarlijker kan zijn dan welke hacker ook. Waarvan akte.

Dat de gevestigde orde liefst alle vormen van hacken zou verbieden en ook al heel veel doet op dit vlak, geholpen door triggerhappy administratoren die hele ranges blokkeren als iemand even een verzoek doet, dat buiten het boekje valt,
begrijp je nu ook wel.

Begrijp je dit alles niet of wil je dit niet begrijpen, slaap dan rustig verder, wakker worden zul je niet meer.
M.S.M. heeft dan haar werk afdoende gedaan en haar kracht blijkt soms sterker dan die van Morpheus & Hypnos samen.
04-10-2016, 20:12 door Ron625
Door Anoniem: We zien wel weer in deze draad hoe of de algemene opinie over hackers fijntjes is gemanipuleerd door diegenen die individu of massa liever dom houden.
Dat is goed verwoord.
Hoe was XS4ALL ook al weer begonnen?
04-10-2016, 21:10 door Anoniem
Door Ron625:
Door Anoniem: We zien wel weer in deze draad hoe of de algemene opinie over hackers fijntjes is gemanipuleerd door diegenen die individu of massa liever dom houden.
Dat is goed verwoord.
Hoe was XS4ALL ook al weer begonnen?

'Google' eens op
slaves site:Hackforums.net
Xs4all had meer dan net even een andere 'insteek' zullen we maar zeggen.
04-10-2016, 22:25 door SecGuru_OTX
Mijn persoonlijke motto is: leer niet om te hacken maar hack om te leren ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.