Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

04-10-2016, 14:25 door [Account Verwijderd], 5 reacties
[Verwijderd]
Reacties (5)
04-10-2016, 14:40 door Anoniem
Klopt, dit is de reden dat ik bij openvpn ook een remote dns (over vpn) gebruik om alsnog niet gesnapt te worden.
04-10-2016, 15:42 door Anoniem
Door Anoniem: Klopt, dit is de reden dat ik bij openvpn ook een remote dns (over vpn) gebruik om alsnog niet gesnapt te worden.
Spot ik daar nou een crimineeltje?
04-10-2016, 15:50 door Anoniem
Het behouden van enige vorm van privacy wordt een steeds onmogelijker taak.
Voor wat betreft tor geldt wat we algemeen aan bedreigingen van onze privacy ervaren:
lees over Sybil aanvallen op tor: https://nymity.ch/sybilhunting/

De overheid leeft hand in voet met de protectionistische beschermers van de interessenvan de grote wereld-data-graai-bedrijven, in een wat lijkt op een "voor wat hoort wat" constructie. Uiteindelijk zal dat de doodsteek betekenen voor elke vorm van innovatie en individuele vrijheid op allerlei gebied.

In het geval van de tor browser staat anonimiteit net zo onder druk als bij de meer standaard browsers.
04-10-2016, 21:41 door Anoniem
Wat dacht je na de kop gelezen te hebben snel en hup posten maarrrrr??
De bal teruggekaatst.

Antwoord in het kort
What does our work mean for Tor users? As we outline in our blog post, we don’t believe that there is any immediate cause for concern.
https://nymity.ch/tor-dns/

ehhhhhhh? huhhhhhhhh?? oeahhhh??? huuuuuuuuu???? tuuuuuuutttt?????

Nog een keer in het kort
So what does our work mean for Tor users? We believe that there is no immediate cause for concern. Adversaries that can already monitor large fractions of the Internet—for many people, the biggest threat—will not do any better with our attack.

Altijd hetzelfde over de top overdreven liedje hier.
Altijd, gelijk naar extremen trekken terwijl dat voor de praktijk over het algemeen helemaal niet uitmaakt voor de meesten hier.

Boehhoe rettettetttet aha uhu om niks weer dus.

Het zou mooi zijn als we Tor een keer normaal kunnen bespreken en mensen Torbrowser meer en vaker gewoon als een gewone browser zouden gebruiken ter bescherming van je privacy.
Dat lukt natuurlijk niet als er een kudde online idioten zo achterlijk overdreven geheimzinnig blijft doen.
Ik heb het idee, dat dat bewust gebeurt.
Door de tegenstanders welteverstaan (snel wat fud linkjes zoeken is een veelvoorkomende hobby hier), om gebruik van Tor(browser) maximaal te ontmoedigen.

Torbrowser is voor privacy gebruik door ons hier in Nederland meer en meer dan voldoende afdoende en veilig.
Zeker als bewezen is dat ze de kop en kont red van mensen in landen waar men mag vrezen voor het leven en waar nog steeds niet bewezen is dat men aldaar massaal wordt gearresteerd na gebruik van Torbrowser.
Best een stevig stukkie privacy techniek dus (al dan niet in combinatie met vpn) en al helemaal geen reden om er hier over te klagen, dat is echt weer standaard overdreven heisa om de heisa idioterie.

Storm in een glas water, al dan niet bewust ingezet.
04-10-2016, 23:35 door Anoniem
Als je tor wil gaan positioneren als "gewone" anonimiserende browser, een soort van anonimiserende epic privacy browser of iridium dus, dan moet de algemene situatie ten opzichte van privacy op het Internet toch echt wel heel snel aan het verslechteren zijn.

We zitten normaliter toch eigenlijk te werken op 1 groot track en click-cash systeem (client & OS). Je profilering is in wezen de grootste vijand van je privacy en anonimiteit. Die constatering verhult het vertrouwen inpraten van tor voor anonimiserend gebruik niet echt.

Waarom zoveel tijd en moeite besteden aan het "trachten" tor te compromitteren, als dat toch niet lukt? Er moeten tenminste toch kleine succesjes te melden zijn, anders zou het een zinloze missie zijn.

U dient afdoende veiligheid te bieden tegen manipulatie via ID tracking, tegen medewerking van provider en cloud diensten en diensten van de grote spelers om transparantie en monitoren te bevorderen. Ik denk hier dat de grootste dreiging vandaan komt, m.n. van de grootste data-slurpers en cdn's door en in de bewust/onbewust brak gehouden infrastructuur.

Ik denk dat tor in wezen een goed concept blijft, net als script blokkering dat is en blijft, maar dat alles er toch naar toe werkt om de eindgebruiker zo volledig mogelijk transparant te krijgen en te houden en dit in een ongelijke strijd. Het verhaal is goed, maar is het niet te mooi om waar te zijn? De tijd zal het leren, wie uiteindelijk meer aan de kant van de feiten staat/stond.

Ik ken de feitelijke stand van zaken rond de veiligheid van het gebruik van tor niet, maar elders kan ik zeggen als dagelijks actief vrijwillig web-foutenjager dat de gebruiksveiligheid op het Internet voor gewone websites en servers letterlijk met sprongen achteruit holt! Een heel belangrijk recente ontwikkeling hierbij is de monocultuur bevorderende device-brede politiek van Google en m.n. M$ (telemarketing gedreven). De tor fanboys zien het glas altijd half vol, ik zie het als al half leeg.

Gewoon niet online doen wat je offline ook niet zou doen is de beste en veiligste weg, met of zonder tor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.