image

Franse autoriteiten krijgen geen grip op hackers TV5

donderdag 6 oktober 2016, 11:02 door Redactie, 1 reacties

De hackers die vorig jaar een aantal kanalen van het Franse tv-station TV5 offline kregen, zijn nog altijd erg actief, zo heeft Guillaume Poupard, hoofd van het Franse nationale bureau voor beveiliging van informatiesystemen (ANSSI) woensdag verklaard.

Forensisch onderzoek sterkt het vermoeden dat desbetreffende hackergroep regelmatig probeert in te breken op Franse overheidscomputers. Vorig jaar op 8 april slaagden de hackers erin om een aantal kanalen van TV5 Monde korte tijd uit de lucht te krijgen. Er werd toen propaganda voor Islamitische Staat verspreid via de social media-kanalen van TV5.

Poupard verklaarde woensdag tijdens een congres over cybersecurity in Monaco dat de hackers 'erg actief' zijn. "Deze groep - wie er dan ook achter zit - is heel actief. We zien ze en zullen ze stoppen", aldus Poupard tegenover persbureau AP.

Voorzichtig

Hij verklaarde ook zeer terughoudend te zijn bij het noemen van namen van andere landen als het gaat cyberaanvallen. Hij wilde wel kwijt dat de aanval op TV5 leek op de aanval op het Duitse parlement in mei 2015. De verantwoordelijkheid voor deze aanval werd destijds, geheel ongebruikelijk, door de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst openlijk bij de russen gelegd.

Reacties (1)
09-10-2016, 15:00 door Anoniem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.