image

Nederlandse tiener aangeklaagd door FBI

vrijdag 7 oktober 2016, 08:18 door Redactie, 9 reacties

De FBI heeft twee tieners aangeklaagd, waaronder een 19-jarige Nederlander uit Leiden. De andere tiener is een 19-jarige Amerikaan uit Fallston. Beiden zouden deel uit maken van de black hat hackersgroepen Lizard Squad en Poodle Corp.

De Nederlander en de Amerikaan worden verdacht van samenzwering met als doel wereldwijde cyberaanvallen te lanceren en het verhandelen van gestolen online betaalrekeningen.

De tieners zouden Denial-of-Service aanvallen hebben gefaciliteerd waar ze vervolgens over opschepten op social media. Volgens de aanklacht hebben ze verschillende gaming-, entertainment- en mediabedrijven bestookt waarbij ze gebruik maakten van een enorm netwerk van besmette computers en apparaten.

De groep Lizard Squad kwam onder de aandacht van de FBI tijdens een onderzoek naar een telefonische stalkingdienst met de naam phonebomber.net. Lizard Squad wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de aanvallen op het Playstation Network en Xbox Live tijdens de feestdagen in 2014.

De maximale straf voor samenzwering is 10 jaar cel.

Reacties (9)
07-10-2016, 09:45 door Anoniem
"Black hst hackersgroepen", daar vindt ik DDOS groepjes nu niet echt mee te vergelijken.
07-10-2016, 11:45 door Anoniem
Door Anoniem: "Black hst hackersgroepen", daar vindt ik DDOS groepjes nu niet echt mee te vergelijken.

Hacken is een mode-woord. Een ander compleet achterlijk voorbeeld is 'Life-hack' Een krachtterm die de aandachtsgeile media graag gebruikt, en waar een grote groep onbenullen meteen een beeld bij heeft.

Uitzonderingen zijn jij en ik.
07-10-2016, 12:09 door Anoniem
Door Anoniem: "Black hst hackersgroepen", daar vindt ik DDOS groepjes nu niet echt mee te vergelijken.
Desalniettemin kan een ddos aanval toch miljoenen aan schade opleveren. Wat mij betreft mogen ze fikse straffen krijgen. Helemaal omdat de drempel om grote aanvallen uit te voeren zo laag ligt en de pakkans zo laag ligt.
07-10-2016, 16:07 door SPlid
Ik vraag me af wat er nu gaat gebeuren. In Nederland kun je voor dit feit nooit 10 jaar krijgen. Amerika zal vragen om uitlevering en laat eens zeggen 10 jaar eisen. Wordt de jongeman dan wel of niet uitgeleverd ? Hij was in Nederland toen hij dit uitvoerde. Geld dan de Nederlandse of de Amerikaanse wetspraak ?
07-10-2016, 17:41 door Anoniem
Toch blijf ik het raar vinden hoe kinderen of in ieder geval volwassenen die eigenlijk nog niet volwassen zijn voor uit de hand gelopen kattekwaad toch straffen opgelegd krijgen die totaal niet meer in verhouding staan. Geef die jongen een taakstraf dan leert hij er ook van.
07-10-2016, 18:32 door Anoniem
Door SPlid: Ik vraag me af wat er nu gaat gebeuren. In Nederland kun je voor dit feit nooit 10 jaar krijgen. Amerika zal vragen om uitlevering en laat eens zeggen 10 jaar eisen. Wordt de jongeman dan wel of niet uitgeleverd ? Hij was in Nederland toen hij dit uitvoerde. Geld dan de Nederlandse of de Amerikaanse wetspraak ?

Als Amerika hem wil berechten, is dat omdat hij Amerikaanse bedrijven, of ander belanghebbenden in Amerika schade heeft berokkend. Nederland heeft een wederkerig uitleveringsverdrag met Amerika, dus zal hij vermoedelijk worden uitgeleverd.
Het mantra dat Amerika geen onderdanen zou uitleveren aan verdragspartners is onwetendheid en voor sommigen anti Amrika propaganda.
In Amerika krijgt deze jongeman de keuze om mee te werken d.w.z zijn vriendjes in het kwaad noemen, en verraden, of 10 jaar als boytoy te fungeren in de gevangenis. Moeten we medelijden hebben, ik denk het niet, want dit soort criminele cowboys doen anderen heel veel leed aan.
09-10-2016, 10:12 door Anoniem
Nooit uitleveren aan een land die extreme buitenproportionele straffen oplegt en waar de rechtsgang een twijfelachtige reputatie geniet .
09-10-2016, 14:29 door Anoniem
Poort nul goed dichthouden

Door Anoniem: ...onwetendheid...
In Amerika krijgt deze jongeman de keuze...10 jaar als boytoy te fungeren in de gevangenis.
Moeten we medelijden hebben, ik denk het niet

Jij vindt het wel okee dat mensen impliciet worden gedreigd met de kans op 10 jaar lang verkracht te worden?
Wie dit soort ontspoorde rechtssystemen propageert moet er rekening mee houden dat hij zelf dan ook de kans loopt om opgepakt te worden.
Op basis van je mening en geestestoestand, ook achter slot en grendel.
Mag je bukken met je dwangbuis aan.

Voortaan wat langer nadenken voordat je online stoer loopt te doen.
Mondje dichthouden mag ook, al was het maar om alvast te oefenen voor later.
Mocht je zelf onverhoopt in een ander land in een dergelijke situatie belanden.
11-10-2016, 10:40 door Anoniem
Door Anoniem: Nooit uitleveren aan een land die extreme buitenproportionele straffen oplegt en waar de rechtsgang een twijfelachtige reputatie geniet .

Dat is nou zo grappig: de VS beschouwen elk land buiten de VS als zodanig, Nederland beschouwt vrijwel geen enkel land als zodanig. Je zou dan denken dat het rechtssysteem in de VS dus helemaal top moet zijn en dat van Nederland het laagst denkbare.
Maar zo ziet Nederland zichzelf nou ook weer niet (ondanks wat recente glitches). Al schijnen wij wel buitenproportioneel lange straffen op te leggen, nl. levenslang. Dat doet de VS niet, die geven hooguit een keer 235 jaar maar wel met de mogelijkheid van strafvermindering.

Ik vind het VS systeem heel akelig. toch lukt het juristen kennelijk niet om voldoende te onderbouwen dat mensen daaraan uitleveren onverantwoord is volgens de ECHR bijvoorbeeld, of volgens ons strafrecht. Dus misschien moeten ze beter hun best gaan doen. Of we moeten allemaal stemmen op een partij die de wet aan wil passen. Maar wie wil dat?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.