image

Amerikaan gearresteerd op verdenking van phishing-scam op darkweb

vrijdag 7 oktober 2016, 10:46 door Redactie, 4 reacties

De FBI heeft een Amerikaan opgepakt nadat hij op het darkweb meerdere mensen heeft opgelicht door middel van phishing met als doel het stelen van bitcoins uit darkweb accounts. De 34-jarige Amerikaan wordt verdacht van onder andere het plegen van fraude, identiteitsdiefstal en het witwassen van geld. De verdachte plaatste phishing-links op marktplaatsen op het darkweb.

Als bezoekers op zo'n link klikten, kwamen ze uit op een nep login-pagina die hij beheerde. Wanneer bezoekers hun login gegevens op deze pagina invoerde gebruikte hij deze gegevens om bitcoins uit het account over te maken naar zijn eigen bitcoin-rekening. Vervolgens verkocht hij de gestolen bitcoins weer aan derden in ruil voor dollars die hij weer stortte op een bankrekening die hij beheerde.

De FBI trof meer dan 10.000 gebruikersnamen en wachtwoorden bij hem aan. Inmiddels is de man na betaling van 100.000 dollar op borgtocht vrijgelaten.

Als hij wordt veroordeeld hangt hem een straf van maximaal 20 jaar boven het hoofd.

Reacties (4)
07-10-2016, 14:02 door Anoniem
Hij zal wel een of andere onderzoeker of politie dienst bestolen hebben, want anders zou toch niemand aangifte doen?
07-10-2016, 16:29 door Anoniem
Door Anoniem: Hij zal wel een of andere onderzoeker of politie dienst bestolen hebben, want anders zou toch niemand aangifte doen?

Je doet hier blijkbaar de aanname: 'darknet' + bitcoins = louche. Dat is zeker niet altijd zo. Er zitten bijvoorbeeld genoeg mensen op 'darknet' die onder radar van onderdrukkende regimes proberen te blijven. Er zijn ook mensen die gewoon anoniem willen internetten zonder dat er allerlei lui mee zitten te kijken.
07-10-2016, 20:34 door karma4
Door Anoniem:Je doet hier blijkbaar de aanname: 'darknet' + bitcoins = louche. Dat is zeker niet altijd zo. Er zitten bijvoorbeeld genoeg mensen op 'darknet' die onder radar van onderdrukkende regimes proberen te blijven. Er zijn ook mensen die gewoon anoniem willen internetten zonder dat er allerlei lui mee zitten te kijken.
De groepen die jij noemt zullen ook geen aangifte willen doen. Je aanname van louche is voorbarig.
Enkel al dat een ieder op darknet anoniem wil zijn gaat in de richting dat aangifte doen niet logisch is. De enige uitzondering ..
07-10-2016, 22:22 door Anoniem
Er zijn ook mensen die gewoon anoniem willen internetten zonder dat er allerlei lui mee zitten te kijken.

Eveneens een suggestieve aanname, namelijk dat mensen die anoniem willen internetten automatisch op het Tornetwerk browsen.
Dat is niet zo, ik ben het exacte cijfer even kwijt, bij benadering 99% van de Torbrowser gebruikers die anoniem willen internetten doen dat op het standaard web en niet op Tornetwerk.
Ik zou eerlijk gezegd nauwelijks weten wat ik daar zou moeten zoeken, reden dat ik er eigenlijk ook niet kom.

Mensen die "anoniem willen internetten zonder dat er allerlei lui mee zitten te kijken" doen dat voornamelijk op het gewone web met een variatie op een gewone browser, want torbrowser is gewoon een aangepaste Firefox ESR browser.

Eigenlijk, doet dat 'dark-web er helemaal niet toe
(gutgut, kunnen we het een keer een normale naam geven, Onion-web / Tornetwerk / ...) .
Het gaat hier om iemand die anderen online heeft opgelicht, deze methode had ook elders online kunnen worden toegepast.
Maar is het is natuurlijk in 1 moeite door ook heel erg de bedoeling mensen te blijven bang maken voor het Tornetwerk door het waar men maar kan zwaar te associëren met criminaliteit.

Darkweb?
Echt meer concreet risico loop je bij een vorm van langdurige praktische obstipatie.
Dan loop je inderdaad de kans op een plaatselijk gespannen dark web met veelsoortig onvoorziene complicerende situaties. *


* Oppassen dus!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Constipatie
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e2/Web_kruisspin.jpg/260px-Web_kruisspin.jpg


De virtuele danwel mentale variant van obstipatie schijnt weer bovenmatig veel voor te komen onder de soort
surveillant-achtigen.
De namen daarvoor, met bijbehorende wikipages moet je zelf even opzoeken.
Genezing (als het al mogelijk is) van mentale constipatie is een raadselachtig langdurig proces, met in de tussentijd zeer vervelende en ingrijpende gevolgen voor de maatschappij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.