image

IAEA meldt cyberaanval op kerncentrale drie jaar geleden

maandag 10 oktober 2016, 17:05 door Redactie, 1 reacties

Twee jaar tot drie jaar geleden is een niet nader genoemde kerncentrale door een cyberaanval getroffen die voor enige problemen zorgde. Dat liet Yukiya Amano vandaag weten, directeur van het internationaal atoomagentschap IAEA. Hij deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan Duitsland.

"Het probleem van cyberaanvallen op kernenergie-gerelateerde voorzieningen moet zeer serieus genomen worden. We zullen nooit weten of we alles weten of dat het om het topje van de ijsberg gaat." Amano wilde geen details over het incident geven of om welke kerncentrale het ging, zo meldt Reuters. Wel liet hij weten dat de aanval enige impact had. "Dit is echt gebeurd en zorgde voor enige problemen." Het was niet nodig om de centrale uit te schakelen, maar er werden vanwege de aanval wel verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen.

Reacties (1)
16-10-2016, 16:08 door JanAnoniem
De helft van de Nederlandse bevolking weet niet eens wat malware is, laat staan dat men iets begrijpt van kernenergie. De moeilijkheid bij het onderwerp kernenergie is, dat de meeste mensen er veel te weinig van begrijpen omdat het zeer moeilijke en ingewikkelde materie is en die in de media daarom niet eenvoudig is uit te leggen. Omdat ik niets wist of begreep van kernenergie maakte ik er een studie van. Dat leidde tot deze (non-profit) website:

http://www.dereporters.nl/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.