image

Bijna kwart Britse politiesites gebruikt geen https

dinsdag 11 oktober 2016, 12:22 door Redactie, 2 reacties

Bijna een kwart van de Britse politiesites maakt geen gebruik van https om het verkeer van en naar bezoekers te beveiligen, zo blijkt uit onderzoek van het Britse Centrum voor Openbare Veiligheid. De organisatie analyseerde 71 politiewebsites. 24% maakt van geen enkele beveiligde verbinding gebruik.

Van deze websites liet 70% (12 politiekorpsen) gebruikers persoonlijke gegevens invoeren die onversleuteld werden verstuurd. Verder bleek dat 10% van de politiesites die wel van https gebruikmaakt ernstige kwetsbaarheden in de implementatie ervan heeft zitten. Slechts 27% van de politiesites (17 politiekorpsen) had de implementatie wel goed uitgevoerd en kwam zonder problemen uit de bus.

Door het verkeer van en naar bezoekers niet te versleutelen laten politiekorpsen burgers onnodig risico lopen, aldus het Centrum voor Openbare Veiligheid. "Burgers verwachten dat communicatie met de politie veilig plaatsvindt en met een recht op privacy. Door veiligheid standaard te implementeren wordt er aan die verwachting tegemoetgekomen." Het centrum wil dan ook dat https voor alle politiewebsites wordt uitgerold.

Reacties (2)
11-10-2016, 12:50 door Anoniem
Dit past helemaal in het straatje van GCHQ. Je moet het ze ook niet te moeilijk maken he...

TheYOSH
12-10-2016, 08:33 door Anoniem
het zijn toch maar "gewone" burges die deze sites gebruiken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.