image

Rotterdam start proef met gratis beveiligingspakket voor mkb

dinsdag 11 oktober 2016, 14:20 door Redactie, 3 reacties

Rotterdam is een proef gestart waarbij ondernemers in de stad een gratis beveiligingspakket kunnen aanvragen. Het pakket is bedoeld om onder meer e-mailaccounts en de financiële administratie van bedrijven beter te beveiligen en moet ervoor zorgen dat software up-to-date wordt gehouden.

De stad heeft daarnaast met verzekeraars onderhandeld zodat ondernemers schade door cybercrime tegen 'een acceptabele premie' kunnen verzekeren, zo meldt RTV Rijnmond. Zestig ondernemers doen aan de proef mee. "Maar als die goed uitpakt, willen wij dit pakket aan maatregelen verder uitrollen", liet burgemeester Aboutaleb weten tijdens de landelijke aftrap van De Week van de Veiligheid, aldus het AD. Rotterdam is de eerste gemeente die een dergelijk beveiligingspakket voor ondernemers aanbiedt. Aboutaleb hoopt dat andere gemeenten volgen. "Desnoods met een bijdrage vanuit het rijk."

Reacties (3)
11-10-2016, 15:53 door Anoniem
Wat is dit voor verkapte staatssteun, zowel voor het MKB als de closed-source-troep-bedrijfjes? Geef ze dan een cursus o.i.d.
11-10-2016, 21:14 door karma4
De eigen omgeving kan het best eerst aangepakt worden. Waarom kijken politici altijd naar wat anderen anders moeten doen, niet wat ze zelf kunnen verbeterenEens kijken: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/datamanagement/5852861/250449/meldplicht-datalekken-eerste-boetes-komen-er-aan.html en wat te denken van: http://www.ad.nl/rotterdam/gemeente-rotterdam-blijft-kwetsbaar-voor-fraude~af4948f2/ ofwel https://rekenkamer.rotterdam.nl/app/uploads/2016/05/R.O.16.03-opzet-informatiebeveiliging.pdf
Oei: "In het meerjarenplan wordt geconstateerd dat de organisatorische aspecten van informatiebeveiliging onderbelicht zijn en bij de meeste clusters niet of nauwelijks zijn ingevuld, met het gevolg dat taken rondom risicobewustwording, sturing op naleving en control blijven liggen."

De interne toko vraagt de nodige aandacht van de top, echter Atouleb deelt liever cadeautjes aan het bedrijfsleven uit.
12-10-2016, 10:43 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is dit voor verkapte staatssteun, zowel voor het MKB als de closed-source-troep-bedrijfjes? Geef ze dan een cursus o.i.d.

Dat is volgens mij ook de bedoeling:

Het pakket omvat tenminste:
- Scan huidige systemen
- Uitleg omgang met e-mail
- Opzetten veilige wachtwoorden
- Versleuteling PC en data in gang zetten
- Controle back-up van gegevens en juiste back-up procedure inrichten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.