image

Nieuw security certificaat "ISSPCS Certified"

donderdag 15 mei 2003, 12:26 door Redactie, 0 reacties

De International Systems Security Professional Certification Scheme ( ISSPCS ) is een certificatie instelling voor persoonscertificatie. ISSPCS is een onafhankelijke non-profit organisatie met een internationaal certificatie programma wat open is voor een ieder werkzaam in het IT werkveld. De ISSPC kent een aantal founder waar onder de International Systems Security Engineering Association (ISSEA), Electronic Warfare Associates Australia (EWA-Australia) en
Australian Computer Emergency Response Team (AusCERT).

ISSPCS zorgt met behulp van communicatie over en weer met de security
gemeenschap dat het Certificatie programma actueel en bij de tijd blijft. Het certificatie programma is gebaseerd op de essentiële security principes en gefocust op processen en discipline. Deze unieke aanpak kenmerkt zich door de wijze waarmee de integratie van security in alle proces stappen geborgd is.

ISSPCS wordt ondersteunt door universiteiten, Computer Emergency Response Teams ( CERT) en Electronic Warfare organisaties.

“ISSPCS Certified” moet de klachten over onvoldoende mondiaal draagvlak zoals die er zijn over, de veel al Amerikaans georiënteerde persoonscertificeringen zoals, CISSP, CISM, SANS ondervangen. De ISSPCS certificering is gebaseerd op de internationaal geaccepteerde standaarden van de International Standards Organization ( ISO ) . De belangrijkste ISO standaarden op het gebied van informatiebeveiliging vormen de Common Body of Knowledge (CBK) voor de ISSPCS.

-ISO 21827 System Security Engineering Capability Maturity Model (SSE-CMM)

-ISO/IEC 13335 Information Technology - Security Techniques - Guidelines for the Management of IT Security

-ISO/IEC 17799:2000

-ISO 15408 ("Common Criteria")

Om in het bezit te komen van “ISSPCS Certified” moet examen worden gedaan. Dit examen toetst de inhoudelijke kennis van de belangrijkste ISO standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Het examen zal vanaf juni 2003 beschikbaar zijn. Meer informatie op: http://www.isspcs.org.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.