image

FBI arresteert it'er wegens sabotage servers ex-werkgever

dinsdag 11 oktober 2016, 17:08 door Redactie, 3 reacties

De FBI heeft een 40-jarige man gearresteerd wegens het saboteren van de servers van zijn ex-werkgever. De man was als it'er werkzaam voor een producent van cowboylaarzen en werd begin september ontslagen. Een uur na zijn ontslag zou de man op het bedrijfsnetwerk hebben ingelogd om vervolgens de e-mailserver en applicatieserver uit te schakelen, zo meldt de El Paso Times.

De applicatieserver is verantwoordelijk voor de productielijn, het magazijn en distributiecentrum van het bedrijf en de mogelijkheid om bestellingen te verwerken. Verder werden er belangrijke systeembestanden verwijderd zodat het systeem niet meer kon worden gestart, aldus de aanklacht. Vervolgens zou de man de wachtwoorden hebben veranderd en verschillende accounts hebben uitgeschakeld. De it-directeur van het bedrijf vond een document dat de it'er naar zijn privémailaccount had verstuurd en allerlei gebruikersnamen en wachtwoorden bevatte.

Vanwege de sabotage konden 300 fabrieksmedewerkers meer dan drie uur niet werken en werden uiteindelijk naar huis gestuurd omdat het systeem niet kon worden hersteld. Ook kon het distributiecentrum geen producten leveren en was het niet mogelijk om nieuwe bestellingen aan te nemen. Aangezien het niet mogelijk bleek om de applicatieserver te herstellen moest er een nieuwe server worden ingericht. Volgens het bedrijf zou de schade meer dan 100.000 dollar bedragen. De aangehouden it'er kan indien schuldig tot een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en een boete van 250.000 dollar worden veroordeeld.

Reacties (3)
12-10-2016, 04:07 door Anoniem
Zet de "it-directeur" dan ook maar gelijk op straat. Deactiveren van accounts en inname van sleutels, badges, hw tokens enz. zou toch wel slim geweest zijn. Tevens aanpassen van wachtwoorden op high privilege accounts als hij daar toegang voor had. Het is allemaal niet zo moeilijk...
12-10-2016, 09:40 door potshot
Door Anoniem: Zet de "it-directeur" dan ook maar gelijk op straat. Deactiveren van accounts en inname van sleutels, badges, hw tokens enz. zou toch wel slim geweest zijn. Tevens aanpassen van wachtwoorden op high privilege accounts als hij daar toegang voor had. Het is allemaal niet zo moeilijk...

iets met beste stuurlui staan aan wal..en zelfs de pot verwijt de ketel ..en wie zonder zonden is..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.