image

OM eist cel voor computervredebreuk, oplichting en witwassen

woensdag 12 oktober 2016, 15:46 door Redactie, 2 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank Rotterdam 3,5 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 28-jarige Poolse verdachte uit Delft voor computervredebreuk, oplichting en witwassen. De verdachte wist door het versturen van malware toegang tot bedrijfscomputers te krijgen.

Op de computer van zijn slachtoffers paste de verdachte vervolgens transactiegegevens aan, aldus het OM. Door deze aanpassingen werd er geld overgemaakt naar bankrekeningen die onder controle van de verdachte stonden. Vervolgens werd het gestolen geld witgewassen. Vorig jaar januari begon het OM een strafrechtelijk onderzoek naar de fraude. Uit analyses, tapgesprekken, observaties en nog een aantal aangiften werd de rol van verdachte duidelijk, zo stelt het Openbaar Ministerie.

Tijdens de aanhouding van de verdachte vorig jaar maart werd nog meer bewijs aangetroffen. Bij het binnentreden van zijn woning bleek een aanwezige computer aan te staan. Daarop was te zien dat de verdachte twee Remote Access Tools (RATs) had openstaan. De ene stond in verbinding met 77 geïnfecteerde computers. De andere RAT was verbonden met 23 geïnfecteerde computers. Uit nadere analyse van de computer kwamen mappen naar voren. Daarin stonden wachtwoorden die afkomstig van de computers van zijn slachtoffers waren. De rechtbank doet op 26 november uitspraak in de zaak.

Reacties (2)
13-10-2016, 08:53 door Anoniem
Het zal wel weer een taakstrafje worden met onze softe rechters.Ik begin trouwens een steeds grotere hekel aan de Polen te krijgen. Polen uit de EU of wij uit de EU en dan al die gasten terug naar Polen.
13-10-2016, 17:09 door Anoniem
Door Anoniem: Het zal wel weer een taakstrafje worden met onze softe rechters.Ik begin trouwens een steeds grotere hekel aan de Polen te krijgen. Polen uit de EU of wij uit de EU en dan al die gasten terug naar Polen.

Ik heb een hekel aan criminelen maar het wordt lastig die de EU uit te zetten en geen land wil ze hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.