/dev/null - Overig

Philips Senseo Hack

19-10-2016, 00:21 door Anoniem, 29 reacties
IT en koffie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel koffie wordt gezet met een koffiepadmachine van Philips. Als deze het niet meer doen, ligt dat vaak aan de vlottertjes in de watertanks die gaan roesten en openbarsten.

Met de kleine, sterke magneetjes uit harde schijven kan dit gemakkelijk worden opgelost door er eentje met wat isolatietape vast te plakken op het apparaat, waar normaal het vlottertje zit als de watertank in het apparaat zit.

Voilà, er is weer verse koffie, wel even het niveau van de watertank in de gaten houden.
Reacties (29)
19-10-2016, 11:28 door Anoniem
Dit heet geprogrammeerde overbodigheid en ik heb het zelfde gezien bij het apparaat bij de buren die ik weer probeerde te maken die had ook last heeft van verroeste magneten. De modellen daarvoor hadden niet deze ontworpen beperking van de levensduur.

Goede tip en je kunt ook de levensduur van een apparaat verlengen om bij aankoop alvast de vervangbare delen extra mee te kopen.
19-10-2016, 12:16 door Anoniem
Wat heeft dit met security te maken? Hack??? Of hangt de Senseo tegenwoordig ook al aan het internet zodat je 'm met een app kunt besturen?

P.S. Zet eens koffie met een Bialetti Moka potje op het fornuis, apparaatje van 20 euro. Doe er goede espresso koffie in. Alleen de rubber ring van 2 euro droogt na verloop van tijd uit, vervangen kost nog geen minuut. En nog een voordeel: je krijgt dan lekkere koffie i.p.v. Senseo troep.
19-10-2016, 13:32 door Anoniem
ja hier word ik nou blij van een leuke opsteker
b.v.d
19-10-2016, 14:18 door Anoniem
Wat heeft dit met security te maken? Hack??? Of hangt de Senseo tegenwoordig ook al aan het internet zodat je 'm met een app kunt besturen?

Hoe bedoel je, denk je dat zaken enkel hackbaar zijn indien ze aan het internet hangen, en anders niet ?
19-10-2016, 14:58 door Anoniem
Volgens de definitie hacken is dit inderdaad een (hele simpele) hack.

Toch gaan hordes mensen terug naar winkel om een zinloze poging te doen aanspraak te maken op verlopen garantie of geven ze 1/5e van de nieuwprijs uit aan nieuwe een watertank.

Achterliggend idee van het voorbeeld is dat niet alleen Layer 3 t/m 7 te hacken is, maar Layer 1 en 2 net zo handig zijn om te hacken. En iedereen kan het door zijn gezond verstand te gebruiken.

Ander voorbeeld: je hebt een leaseauto met startstop systeem. De functie om dit uit te schakelen wordt na elke startcyclus gereset. Je kan dan wel met je laptop nieuwe software in de bolide gaan laden, maar als je al aan de software komt loop je het risico je wagen te bricken. Je kan ook een tijdrelais tussen de knop en geschakelde plus van de radio zetten en na elke start wordt het systeem automatisch uitgeschakeld. Werk ongeacht het merk of type en zijn totaal maar 4 kabeltjes.

Door led verlichting op 10 of 11 V te laten werken ipv de 12 die op de verpakking staat gaat deze vele malen langer mee.

WiFi uitschakelen op een apparaat veiliger te maken? Werkelijk...? Waarom niet een paar schroefjes los maken en het kaartje eruit halen? Tegenwoordig draait bijna alles Linux en valt simpelweg wlan0 weg.

En waarom geen domotica aansturen via de voedingspanning van de USB poort zodat je een berichtje krijgt als iemand een apparaat inschakelt als je niet thuis bent.

Is er in een openbare ruimte een camera gericht op je toetsenbord of scherm? Waarom geen USB led lampje kopen en de LED vervangen door een laserpointer?

Of de tosslink LED vervangen door die laserpointer en hem gebruiken om 5.1 dolby digital te streamen naar je tuinhuisje. Niemand gaat namelijk lekker barbequen bij dichte mist.


Zo, nu is iemand anders aan de beurt met zijn simpele hardware hacks...
19-10-2016, 16:00 door Anoniem
Kom op security,nl, dit is toch off topic als maar wat = del draadje...
19-10-2016, 17:04 door Anoniem
Wij noemen dit niet hacken maar repareren, maar even goed een goede tip.
19-10-2016, 17:43 door Anoniem
De Senseo kan je inderdaad aan het internet koppelen. Philips heeft ooit de Senseo Speed uitgevonden:
http://www.josvandijken.nl/senseo/
19-10-2016, 19:29 door Anoniem
Door Anoniem: Kom op security,nl, dit is toch off topic als maar wat = del draadje...

Daarom staat ie in /dev/null :-)
19-10-2016, 19:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Wat heeft dit met security te maken? Hack??? Of hangt de Senseo tegenwoordig ook al aan het internet zodat je 'm met een app kunt besturen?

Hoe bedoel je, denk je dat zaken enkel hackbaar zijn indien ze aan het internet hangen, en anders niet ?

Vroeger noemden we dat gewoon een handig trucje. Een hacker was iemand die echt handig met programmeren was en echt een computer kon kraken. Maar tegenwoordig is iedereen blijkbaar hacker ;-) Kun je tegen je vrienden opscheppen...
20-10-2016, 00:15 door Anoniem
Hacken betekend letterlijk iets aanpassen zodat de functionaliteit ervan afwijkt van de functionaliteit zoals die door de ontwerper bedoeld is. ...Het apparaat is niet ontworpen om te werken zonder vlotter...

Mag trouwens ook wel wat luchtiger zeg, topic staat in een gepaste categorie en het hoeft ook niet alleen maar over hardcore kernelhacking te gaan. Simpel maar doeltreffent kan ook leuk zijn.
20-10-2016, 00:38 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Wat heeft dit met security te maken? Hack??? Of hangt de Senseo tegenwoordig ook al aan het internet zodat je 'm met een app kunt besturen?

Hoe bedoel je, denk je dat zaken enkel hackbaar zijn indien ze aan het internet hangen, en anders niet ?

Vroeger noemden we dat gewoon een handig trucje. Een hacker was iemand die echt handig met programmeren was en echt een computer kon kraken. Maar tegenwoordig is iedereen blijkbaar hacker ;-) Kun je tegen je vrienden opscheppen...
Wow. Ik weet toch zeker dat telefoons gehacked werden voordat er computers waren. En dat waren echt hackers.
20-10-2016, 16:14 door Anoniem
...Gratis bellen door de PSTN centrale voor de gek te houden met dail pulses. Of zelf een filmnet decoder bouwen voor gratis betaal tv.

Bovenstaande 'aftermarket modification' heeft nog een voordeel: de boiler kan nu opwarmen zonder de watertank in het apparaat (die je ondertussen kan vullen voor tijdwinst en sneller koffie ;)
20-10-2016, 16:37 door Anoniem
Een encrypted boodschap verzenden met een kaars voor je raam.

De kleine spanningsdaling hacken die bij een autoaccu optreedt vanwege de stroom die door het interieurlampje vloeit zodra er een autodeur open gaat, door m.b.v. deze minieme spanningsdaling en de nodige elektronica vervolgens een alarmsysteem te activeren.

Digitaal IC 7400 hacken als een tweevoudige tweedeler (Erik's idee ;-)

Je leraar verbeteren

De achterdeur gebruiken in plaats van de voordeur.

Menselijk DNA als hack gebruiken om te bewijzen wie de dader is.

Een hele lijst met hacks over wat je met paperclips kunt hacken

Een flinke gloeilamp in serie zetten en zodoende hacken als een soort automatische zekering/stroombegrenzer
(handig als je een apparaat van kortsluiting verdenkt en bij reparatie en controle van schakelende voedingen)

Een gevulde waterkoker hacken als redelijk stabiele laagohmige hoogvermogensweerstand

En dit vind ik nog altijd wel een extreme hack:
Een lasapparaat maken van je 2x30V, 3,4A eindversterker trafo + 25A brugcel en afvlakelko, met in serie geschakeld een plastic bekertje met zout water en daarin twee stukjes blik of koperbuis o.i.d. als stroombegrenzende vermogensweerstand, die laagohmiger wordt naarmate er meer keukenzout in het water is opgelost en er meer contactoppervlak van de electroden met het zoute water is. Ook temperatuur doet er toe. Als het te heet wordt, dan even stoppen en wat laten afkoelen.
En verder is nog nodig een met bijv. puntenslijper geslepen koolstofstaafje uit een oude gesloopte koolstaaf batterij als laselektrode. (en zo kon ik toen eindelijk eens onder de TO3 -kap van die kapotte vermogenstransistor kijken...)
Oogbescherming: door ze vrijwel dicht te knijpen of een andere kant op te kijken en op inschatting/gevoel te werken.
Neus/longbescherming: raam open en adem inhouden terwijl je bezig bent. Daarna hobbykamer uitlopen en laten luchten.
Handbescherming en brandbescherming: weet ik niet meer precies. Maar pas op want het wordt natuurlijk gloeiend huh-heet. Volgens mij lag er een vierkante meter metaalplaat of triplex op het tapijt en stond er een emmer water klaar)
Uitsluitend geschikt voor hele kleine laswerkjes en mensen die goed weten waar ze mee bezig zijn in omstandigheden
waarbij je niet eenvoudig aan een fatsoenlijk lasapparaat kunt komen en toevallig wel genoemde benodigdheden in huis hebt (zoals toentertijd bij mij als student het geval was) ;-)

Goeroehoedjes
20-10-2016, 17:34 door Anoniem
Lassen met een oude eindversterker :)

DNA 'hack' is overigens wel een serieus risico: iemand die fysiek inbreekt om kostbare data te stelen kan haren of huidschilfers van iemand anders rondstrooien...

Overigens, als je een fototransistor nodig hebt (voor bv een optische tripwire die je pand automatisch in lockdown zet en iedereen verdoofd met slaapgas;) dan kan je ook een normale transistor openzagen, hoe meer licht hier op valt hoe groter de lekstroom, die je via een weerstand kan doorspelen aan een FET of opamp.

Bij een vaste spanningsregulator kun je met diodes in serie met de massapin het nulpunt virtualiseren en de uitgansspanning in stapjes van 0,5V verhogen.

Hebt je een apparaat met gevoelige data in EPROM chips maar het apparaat werkt niet en je hebt geen EPROM brander, dan kun je ze wissen met een zonnebank of zonnige zomerdag.

Ben je op zoek naar een thermostaat die ie via je smartphone kan laten verwarmen, kijk dan eens naar het remote-contact op vele klassieke thermostaten. Door dit met een relais aan je domotica of raspberry pi te knopen kun je een preset temperatuur laten verwarmen zonder dat er informatie over jouw leefpatroon uit de thermostaat gehaald kan worden. De rest laat je over aan het programma in de thermostaat zelf.

Wil je een 230v gloeilamp op 50% laten branden, dan kun je er een diode ( € 0,10 ) mee in serie zetten zodat deze alleen de positieve periode vermogen krijgt. Gaat je netbeheerder wel niet leuk vinden tenzij je dit compenseert met een 2e lamp en diode in tegengestelde richting om het net gelijk te belasten.

Zo kun je bij 12v zwakstroom met een kruischakelaar en 2 diodes via slechts 2 aders schakelen tussen 2 lampen.

De contacten van je domotica kun je overigens ook aan je Senseo knopen om via internet koffie te zetten, die vervolgens koud is als je eenmaal thuis bent ;)
20-10-2016, 19:58 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: ...(knip)...En dit vind ik nog altijd wel een extreme hack:
Een lasapparaat maken van je 2x30V, 3,4A eindversterker trafo + 25A brugcel en afvlakelko, met in serie geschakeld een plastic bekertje met zout water en daarin twee stukjes blik of koperbuis o.i.d. als stroombegrenzende vermogensweerstand, die laagohmiger wordt naarmate er meer keukenzout in het water is opgelost en er meer contactoppervlak van de electroden met het zoute water is. Ook temperatuur doet er toe. Als het te heet wordt, dan even stoppen en wat laten afkoelen.
En verder is nog nodig een met bijv. puntenslijper geslepen koolstofstaafje uit een oude gesloopte koolstaaf batterij als laselektrode. (en zo kon ik toen eindelijk eens onder de TO3 -kap van die kapotte vermogenstransistor kijken...)
Oogbescherming: door ze vrijwel dicht te knijpen of een andere kant op te kijken en op inschatting/gevoel te werken.
Neus/longbescherming: raam open en adem inhouden terwijl je bezig bent. Daarna hobbykamer uitlopen en laten luchten.
Handbescherming en brandbescherming: weet ik niet meer precies. Maar pas op want het wordt natuurlijk gloeiend huh-heet. Volgens mij lag er een vierkante meter metaalplaat of triplex op het tapijt en stond er een emmer water klaar)
Uitsluitend geschikt voor hele kleine laswerkjes en mensen die goed weten waar ze mee bezig zijn in omstandigheden
waarbij je niet eenvoudig aan een fatsoenlijk lasapparaat kunt komen en toevallig wel genoemde benodigdheden in huis hebt (zoals toentertijd bij mij als student het geval was) ;-)

Goeroehoedjes

Is er op de plaats van dat huis nu een gapend gat? zo van: In Holland stond een huis ;)
Je kon van een Quad 405 ook een lastrafo maken (werd beweerd) Ik gebruikte alleen de mogelijkheid om ermee naar muziek te luisteren. Toch iets gemist als ik jouw avontuur lees.
20-10-2016, 22:19 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 20-10-2016, 22:21
[Verwijderd]
21-10-2016, 10:47 door Anoniem
Behalve dat senseo niets met koffie te maken heeft, wel een leuke hack... ;)
21-10-2016, 14:55 door Anoniem
Als het niets met computers te maken heeft, noem het dan niet hacken.
Of is een fietsenmaker ook een hacker?
21-10-2016, 15:18 door Anoniem
Door Anoniem: Als het niets met computers te maken heeft, noem het dan niet hacken.
Of is een fietsenmaker ook een hacker?
Nee.
21-10-2016, 17:48 door Anoniem
Een hacker is in algemene zin volgens mij niet veel meer dan een meestal nogal vindingrijk persoon die bepaalde eigenschappen op een ongebruikelijke manier handig uitbuit.
21-10-2016, 18:35 door Anoniem
Door Anoniem: Vroeger noemden we dat gewoon een handig trucje. Een hacker was iemand die echt handig met programmeren was en echt een computer kon kraken. Maar tegenwoordig is iedereen blijkbaar hacker ;-) Kun je tegen je vrienden opscheppen...
Nee, dit is wel degelijk een hack volgens de oorspronkelijke betekenis van het woord, dat is namelijk door out-of-the-box denken iets oplossen op een manier die niet in de handleiding staat. Pas later is men het (ook) gaan gebruiken voor het doorbreken van computerbeveiligingen.

Maar deze hack, leuk als hij is, heeft geen donder met het onderwerp van deze website te maken.
09-11-2016, 13:32 door Anoniem
Ik heb hier een WMF BISTRO koffiemachine, daar zit wel degelijk software in maar geloof niet dat ik de code kan aanpassen. Wel de sterkte...
09-11-2016, 19:12 door Anoniem
Het is hacken in de originele zin van het woord (MIT), maar het heeft niets met security te maken. Wel leuk
Door Anoniem:
Door Anoniem: Vroeger noemden we dat gewoon een handig trucje. Een hacker was iemand die echt handig met programmeren was en echt een computer kon kraken. Maar tegenwoordig is iedereen blijkbaar hacker ;-) Kun je tegen je vrienden opscheppen...
Nee, dit is wel degelijk een hack volgens de oorspronkelijke betekenis van het woord, dat is namelijk door out-of-the-box denken iets oplossen op een manier die niet in de handleiding staat. Pas later is men het (ook) gaan gebruiken voor het doorbreken van computerbeveiligingen.

Maar deze hack, leuk als hij is, heeft geen donder met het onderwerp van deze website te maken.

Deze reactie klopt helemaal. Bij MIT werd de term hacken gebruiken om een apparaat aan te passen. Later werd dat toegepast op computers. Daarna op security, en daar gaat het op deze site over.
09-11-2016, 22:06 door Anoniem
Door Anoniem: De Senseo kan je inderdaad aan het internet koppelen. Philips heeft ooit de Senseo Speed uitgevonden:
http://www.josvandijken.nl/senseo/
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Wat heeft dit met security te maken? Hack??? Of hangt de Senseo tegenwoordig ook al aan het internet zodat je 'm met een app kunt besturen?

Hoe bedoel je, denk je dat zaken enkel hackbaar zijn indien ze aan het internet hangen, en anders niet ?

Vroeger noemden we dat gewoon een handig trucje. Een hacker was iemand die echt handig met programmeren was en echt een computer kon kraken. Maar tegenwoordig is iedereen blijkbaar hacker ;-) Kun je tegen je vrienden opscheppen...
Door Anoniem:
Door Anoniem: Kom op security,nl, dit is toch off topic als maar wat = del draadje...

Daarom staat ie in /dev/null :-)

Blijkbaar zit de afvoer van /dev/null verstopt want ik zien hem nog steeds.
Is door ook geen hack voor?, iemand? hahaha
10-11-2016, 07:55 door Anoniem
Door Anoniem: Als het niets met computers te maken heeft, noem het dan niet hacken.

Er zijn natuurlijk altijd mensen die de originele betekenis van een woord niet kennen, geeft niks. Met een "fork" kon je vroeger eten, tegenwoordig is dat een kopie van een computer proces.

;)
10-11-2016, 10:53 door Anoniem
Heerlijk: hackers op het forum
10-11-2016, 12:27 door SPlid
naar aanleiding van de opmerking dat dit niets met security heeft te maken, wacht maar totdat je huis afbrand door een oververhit verwarmingselement. Tenslotte heeft zit de niveau check er niet voor niets .......
10-11-2016, 14:19 door Anoniem
Door SPlid: naar aanleiding van de opmerking dat dit niets met security heeft te maken, wacht maar totdat je huis afbrand door een oververhit verwarmingselement. Tenslotte heeft zit de niveau check er niet voor niets .......

Het heeft niets met security te maken, daarom zal het ook wel in deze categorie staan? Misschien is het wel gewoon goed bedoeld een handige tip te delen.

Maar zelfs dat wordt door een depressieve meute gehekeld. En DAT heeft wel met security maken: een negatieve houding tegenover oplossingen kan erg gevaarlijk zijn in de verkeerde functie.

Maar goed, je huis fikt hier niet door af omdat op de boiler een thermoschakelaar zit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.