image

Nieuwe testversie Adblock Plus voor Internet Explorer

woensdag 19 oktober 2016, 11:16 door Redactie, 4 reacties

Er is een nieuwe testversie van de populaire adblocker Adblock Plus voor Internet Explorer verschenen die veel problemen bij gebruikers moet verhelpen. De werking van de IE-versie van Adblock Plus verschilt onder de motorkap van de versies voor andere browsers.

In de nieuwe testversie werkt een belangrijk onderdeel van de adblocker op Internet Explorer 10 en 11 op dezelfde manier zoals bij de andere extensies het geval is. Het gaat dan om het verbergen van geblokkeerde onderdelen. "We verwachten dat deze aanpassing alleen al veel bugs moet verhelpen die samenhingen met het verbergen van elementen", zegt ontwikkelaar Oleksandr Paraska.

Omdat het een grote aanpassing betreft is er een speciale testversie van deze versie gemaakt. Het plan is om de aanpassingen, als alles goed blijkt te werken, zo snel als mogelijk aan de uiteindelijke versie toe te voegen. Wanneer deze nieuwe versie voor Internet Explorer zal verschijnen is nog onbekend. Uit de openstaande mijlpalen blijkt dat 17 van de 24 openstaande items voor deze volgende versie inmiddels zijn opgelost.

Reacties (4)
19-10-2016, 17:13 door Anoniem
ABP is sowiezo hier exit sinds ze advertenties tegen betaling door laten, uBlock Origin bevalt me stukken beter.
19-10-2016, 21:28 door Anoniem
Door Anoniem: ABP is sowieso hier exit sinds ze advertenties tegen betaling door laten, uBlock Origin bevalt me stukken beter.

Tja, je verdiepen in iets is ook zowat.
Hup direct brullen op de interwebs; teegguuu, vooooor...

Ik zie nooit advertenties die worden doorgelaten omdat ik de simpele keus krijg aangeboden van Adblock plus dat niet te willen in de vorm van een vinkvakje deactiveren.

Op deze site en ook Tweakers is een horde actief die blind uBlock promoot zonder erbij te vertellen dat uBlock minder functionaliteit heeft en gewoon nog niet af is en te vaak de werking van websites breekt.

uBlock is interessant als je een oud laptopje hebt dat haar Ram-geheugen op haar efficiëntst moet benutten, dan neem je dat breken van websites door ublock wel voor lief.
De Noscript tegenhanger van de maker van uBlock is veel interessanter en beter geslaagd wat dat betreft dan dat ukkiblok.
19-10-2016, 21:46 door cyberpunk
Door Anoniem: ABP is sowiezo hier exit sinds ze advertenties tegen betaling door laten, uBlock Origin bevalt me stukken beter.

Blijkbaar ben je niet goed geïnformeerd. ABP laat non-intrusive advertising al jaren toe... en met een simpele muisklik schakel je dit gewoon uit. Dit kwam onlangs weer in het nieuws, omdat die lijst zou uitgebreid worden. Niets om paniekerig over te doen. Ik zie geen reden om over te stappen naar uBlock Origin.
20-10-2016, 09:12 door Anoniem
Door Anoniem: ABP is sowiezo hier exit sinds ze advertenties tegen betaling door laten, uBlock Origin bevalt me stukken beter.
Hoe wil je uBlock Origin op IE laten draaien?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.