image

FBI lanceert online training voor veiligstellen digitaal bewijs

donderdag 20 oktober 2016, 11:58 door Redactie, 0 reacties

Nu in steeds meer zaken digitaal bewijs een rol speelt heeft de FBI een online training gelanceerd om politieagenten hiermee om te laten gaan. De training richt zich voornamelijk op "first responders", politieagenten die als eerste op een plaats delict aanwezig zijn.

Volgens de FBI is het belangrijk dat deze agenten weten hoe ze digitaal bewijs moeten veiligstellen. "Hoe meer deze agenten van technologie weten, des te kleiner de kans dat ze bij het veiligstellen van digitaal bewijs fouten maken", aldus James McDonald van de FBI's cyberdivisie. De online training bestaat uit negen modules en behandelt verschillende onderwerpen, zoals software, hardware, het internet, sociale netwerken, encryptie, juridische tools en digitaal bewijs.

De online cursus was al sinds eind vorig jaar beschikbaar, maar is nu voor alle lokale, staats en federale agenten in de Verenigde Staten gratis toegankelijk gemaakt. Bijna 5.000 agenten hebben hem inmiddels gevolgd en volgens de FBI zal dit aantal verder groeien. Inmiddels werkt de opsporingsdienst ook aan nieuwe online trainingen waar het onderzoeken van identiteitsdiefstal, online fraude, netwerkgebaseerde misdrijven en malware aan bod komen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.