image

Malware vraagt geld voor eerlijke verkiezingen in VS

maandag 24 oktober 2016, 12:31 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers hebben een nieuw malware-exemplaar gevonden dat zich voordoet als software van de CIA en geld aan slachtoffers vraagt voor eerlijke verkiezingen in de Verenigde Staten. De malware noemt zichzelf "CIA Election AntiCheat Control - 2016" en stelt dat er 50 dollar moet worden betaald.

"Dit programma wordt naar mensen in heel Amerika verstuurd om ervoor te zorgen dat niemand tijdens de verkiezingen van 2016 vals speelt. CIA en FBI hebben talloze berichten ontvangen dat burgers van de Verenigde Staten geen eerlijke technieken zullen gebruiken om stemmen voor beide presidenten te winnen", aldus het bericht van de malware.

Vervolgens wordt er om 50 dollar gevraagd, te betalen via PaySafeCard. Zodra de malware actief is schakelt die verschillende programma's uit, zoals Internet Explorer, Firefox, Edge Chrome, WinRar, Spotify en Wordpad, alsmede een aantal Windowsprogramma's. "Hoewel ik hoop dat iedereen ziet dat dit een scam is, heeft het verleden aangetoond dat mensen dit soort berichten echt geloven en betalen", zegt Lawrence Abrams van Bleeping Computer.

Image

Reacties (1)
25-10-2016, 13:40 door Anoniem
Sorry hoor, maar LOL!, wat een humor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.