image

Gegevens 100.000 Deense creditcards mogelijk gestolen

woensdag 26 oktober 2016, 12:26 door Redactie, 0 reacties

De Deense betalingsfirma Nets heeft gewaarschuwd dat mogelijk de gegevens van 100.000 in Denemarken uitgegeven creditcards zijn gestolen en adviseert banken de passen te blokkeren. Er heeft nog geen misbruik van de gegevens plaatsgevonden, maar dit kan wel in de toekomst gebeuren.

Dat laat Nets in een verklaring op de eigen website weten. Volgens de betalingsfirma zijn de gegevens mogelijk bij een buitenlandse webwinkel buitgemaakt, maar een naam wordt niet genoemd. "De afgelopen weken heeft er een toename van misbruik van in Denemarken uitgegeven creditcards plaatsgevonden, zowel in Deense als buitenlandse webwinkels. Alles wijst naar een buitenlands internetbedrijf als de bron hiervan."

Nets vreest dat veel meer creditcardgegevens in verkeerde handen terecht zijn gekomen. Vanwege hetzelfde incident kregen banken vorige maand al het advies om 15.000 creditcards te blokkeren. Deze preventieve blokkade zou verdere schade moeten voorkomen. Creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard zijn inmiddels een onderzoek gestart.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.