image

Chinese fabrikant Dahua start terugroepactie IoT-apparaten

donderdag 27 oktober 2016, 10:26 door Redactie, 5 reacties

De Chinese elektronicafabrikant Dahua Technology is in de Verenigde Staten een terugroepactie gestart voor Internet of Things-apparaten die door malware kunnen worden besmet. Het gaat om digitale videorecorders en ip-camera's. In augustus waarschuwde internetprovider Level 3 dat ze malware hadden ontdekt die meer dan 1 miljoen Internet of Things-apparaten had besmet.

Een groot deel van deze apparaten bleken digitale videorecorders van fabrikant Dahua Technology te zijn. Het bedrijf stelt dat de ip-camera's en digitale videorecorders die voor 2015 verschenen standaard gebruikersnamen en wachtwoorden gebruiken. "Dit kan voor een groter risico zorgen als de apparaten zonder firewall op internet worden aangesloten", aldus de fabrikant in een verklaring.

Om de problemen te verhelpen zijn er firmware-updates uitgebracht. Ook wijst de fabrikant op de verantwoordelijkheid van gebruikers, namelijk dat ze sterke wachtwoorden moeten gebruiken, hun firmware moeten updaten en alleen poorten moeten doorsturen die hun apparaten echt nodig hebben. Daarnaast heeft de fabrikant in de Verenigde Staten besloten om als 'een gebaar van goede wil' een terugroepactie voor modellen van voor januari 2015 te starten. Eerder besloot ook de Chinese fabrikant Hangzhou Xiongmai om IoT-apparaten terug te roepen.

Reacties (5)
27-10-2016, 12:57 door Anoniem
Waarom horen we alleen terugroepacties in de US? Dit soort slecht beschermde IoT apparaten staan toch over de hele wereld? (BTW dit is een retorische vraag)
27-10-2016, 13:46 door ph-cofi
De cultuur van rechtzaken aanspannen, wellicht? Ben wel benieuwd, in eerdere berichten las ik dat veel van deze spullen in Brazilie en Azie waren verkocht en die blijven miscchien wel langer doorpruttelen.
27-10-2016, 23:44 door [Account Verwijderd]
...Post.nl krijgt het druk.
28-10-2016, 11:12 door Anoniem
Door Aha: ...Post.nl krijgt het druk.
"in de Verenigde Staten" dus nee. Als je niets hebt toe te voegen aan een nieuwsartikel zeg dan niets.
28-10-2016, 11:38 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem:
Door Aha: ...Post.nl krijgt het druk.
"in de Verenigde Staten" dus nee. Als je niets hebt toe te voegen aan een nieuwsartikel zeg dan niets.

Verwijd je blik. Je lijdt aan tunnelvisie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.