image

Cel voor man die Gmail-accounts Hollywoodsterren hackte

vrijdag 28 oktober 2016, 09:33 door Redactie, 0 reacties

Een 36-jarige Amerikaan die phishingaanvallen op allerlei Hollywoodsterren uitvoerde om zo toegang tot hun Gmail- en iCloud-accounts te krijgen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. De politie kwam de man op het spoor tijdens het onderzoek naar "Celebgate".

Hierbij werden eind 2014 allerlei naaktfoto's van Hollywoodsterren en andere beroemdheden op internet gelekt. Onderzoekers hebben echter geen bewijs gevonden dat de Amerikaan hiervoor verantwoordelijk was of de informatie die hij via de gehackte accounts wist te stelen heeft gedeeld of geupload.

Van november 2012 tot begin september 2014 verstuurde de Amerikaan phishingmails naar zijn slachtoffers waarin hij om gebruikersnamen en wachtwoorden vroeg. De phishingmails leken afkomstig van Apple en Gmail. Als zijn slachtoffers de gegevens verstrekten had de man toegang tot de accounts. Daar zocht hij naar naaktfoto's en -video's. In sommige gevallen gebruikte hij software om de iCloud-back-ups van zijn slachtoffers te downloaden.

Ook hield hij zich bezig met een "modellenscam", waarbij hij slachtoffers misleidde om hem naaktfoto's te sturen. De Amerikaan wist meer dan 600 slachtoffers te maken, waarvan veel Hollywoodsterren. Via de phishingaanvallen wist hij toegang tot tenminste 50 iCloud- en 72 Gmail-accounts te krijgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.